24.5.16

Θετικές αποφάσεις από το Eurogroup...

Δημ. Παπαδημούλης: Θετικές αναμένονται οι αποφάσεις από το Eurogroup
...αναμένει ο Παπαδημούλης...

Για τις εξελίξεις αναφορικά με το σημερινό κρίσιμο Eurogroup μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης...
 σε συνέντευξή του "Στο Κόκκινο".
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης και τι επιδιώκει με αυτό, δηλαδή ολοκλήρωση της κρίσιμης καμπής με την αξιολόγησή και απελευθέρωση δόσης – μαμούθ, ενώ, όπως τόνισε, με την σοβαρή ελάφρυνση του χρέους μπαίνουν στο ντουλάπι τα σενάρια αποσταθεροποίησης και δίνεται σήμα για ταχύτερη επιστροφή επενδύσεων, καθώς τα χρόνια των μνημονίων έχουν χαθεί 100 δισεκατομμύρια επενδύσεις.
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εξήγησε ότι δεν έχει κλειδώσει η συμφωνία εξαιτίας διαφωνιών ΔΝΤ και Ευρωπαίων δανειστών, ότι πλέον φεύγουμε από αόριστη υπόσχεση και πάμε σε έγκαιρη ελάφρυνση, δεσμευτική, συγκεκριμένη. "Να περιμένουμε τις ακριβείς αποφάσεις του Eurogroup, τις θετικές αποφάσεις που αναμένονται σήμερα, συμβατές με τους στόχους της χώρας, μπαίνουμε σε νέα περίοδο", σημείωσε και προέβλεψε ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε θα κάνει σήμερα τα περισσότερα βήματα μετατόπισης κάτι που γράφει και ο γερμανικός Τύπος.
Επιπλέον, ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας αλλά και ότι υπάρχει υψηλή απαιτητικότητα και από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό και πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με στόχο π.χ. τη μείωση της ανεργίας.
Πηγή: Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: