19.5.16

Αγνοείται αεροπλάνο της Egyptair...

Θρίλερ: Αγνοείται πτήση της Egyptair με προορισμό το Κάιρο

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης καθώς χάθηκε από το ραντάρ η πτήση της Egyptair.

Η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει...
από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισίου με προορισμό το Κάιρο.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 69 άνθρωποι τελικά σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία στο Airbus A320 βρίσκονταν 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν ένα μικρό παιδί και δύο βρέφη.

H πορεία της πτήσης σύμφωνα με το Flightradar.com


Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια. Όταν εισήλθε τουλάχιστον 10 μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου χάθηκε από τα ραντάρ.

Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις ώρες. 

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται ομάδες έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που πιθανολογείται ότι έπεσε στη θάλασσα. Την εκδοχή αυτή υποστήριξε μιλώντας στο Sky News και εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το αεροσκάφος λίγο πριν χαθεί είχε περάσει πάνω από την Ελλάδα. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας



Σύμφωνα με στέλεχος της EgyptAir που μίλησε στο CNN δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2003. Όπως είπε ο πιλότος είχε περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης, με τις 2.000 από αυτές να έχουν γίνει σε αεροσκάφος Airbus A320. Οσο για τον συγκυβερνήτη είχε 2.766 ώρες πτήσης. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό αυτή η πτήση ήταν η πέμπτη που έκανε το αεροπλάνο μέσα στην ίδια μέρα.

Γάλλος αξιωματούχος: «Το αεροσκάφος της Egyptair δεν προσγειώθηκε»

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε» δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό αεροσκάφος Α320, της EgyptAir. «Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε για την ώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: