24.5.16

Κρίσιμο καλοκαίρι για ΔΟΛ – Πήγασο...

ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ

Σε άγνωστα νερά εισέρχονται ο ΔΟΛ και ο Πήγασος, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο Mega. Ο άλλοτε κραταιός ΔΟΛ αδυνατεί να ανταποκριθεί...
στις ανάγκες των καιρών και να μετασχηματίσει τα έντυπά του, ώστε να βρεθεί ένας επενδυτής. Τελευταίος ήταν ο Βίκτωρας Ρέστης. Στον Πήγασο μάλλον μετανιώνουν διαρκώς για την απόφασή τους να πούνε «όχι» στην προ 12ετίας πρόταση της Γιάννας Αγγελοπούλου για την αγορά του συγκροτήματος. Κι αν προστεθεί και το Mega, ο συστημικός κίνδυνος που προκύπτει από τα 600 εκατ. ευρώ συνολικού δανεισμού είναι δεδομένος.
Στον ΔΟΛ έχει καταστεί φανερό πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να συνεχίσει να υπάρχει με αυτήν τη μορφή το συγκρότημα. Ήδη τα στελέχη του, το ένα μετά το άλλο, αρχίζουν και αποχωρούν με διάφορες αφορμές για να βρουν μια καλύτερη τύχη.

Αλλά ο ρόλος του ΔΟΛ είναι κομβικός. Έχει σημαντική θέση στις εκτυπώσεις και τη διανομή του Τύπου και μέσω του πρακτορείου «Άργος» χρηματοδοτούνται από τις πωλήσεις τους οι μισές εφημερίδες. Οι άλλες μισές είναι στην «Ευρώπη» του ομίλου Πήγασου. Ο ορίζοντας για τον ΔΟΛ, που μπήκε ως θριαμβευτής στο χρηματιστήριο, επί εποχής Σημίτη, είναι μικρός. Το καλοκαίρι που έρχεται θα κρίνει το μέλλον του ΔΟΛ, με δεδομένη τη σκληρή αντιπαράθεση του Σταύρου Ψυχάρη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το περασμένο Σάββατο τα “Νέα”, πάντως, έκαναν άνοιγμα προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, δημοσιεύοντας ένα θετικό άρθρο για τις καίριες παρεμβάσεις του, αφήνοντας έκθετο τον Γιάννη Πρετεντέρη, που συνεχίζει την πολεμική του.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: