24.5.16

Εικόνες από την εκκένωση της Ειδομένης...

Εικόνες από την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ...

Από τις σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια ξεκίνησε στις 6 το πρωί, παρουσία πολύ ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η επιχείρηση εκκένωσης...
του πρόχειρου καταυλισμού στην περιοχή της Ειδομένης.

Οι πληροφορίες που μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στο συνεργείο της οποίας επετράπη να μπει στον καταυλισμό λίγο μετά τις 9 το πρωί αναφέρουν ότι η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.



Μάλιστα υπήρχαν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν ήδη μαζέψει τα πράγματά τους και περίμεναν την ειδοποίηση των αστυνομικών αρχών προκειμένου να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας μόλις εκκενωθούν όλα τα χωράφια θα προχωρήσουν και προς τον κύριο καταυλισμό, ενώ θέμα ημερών είναι να αποκατασταθεί και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Συνολικά έξι λεωφορεία με συνολικά 340 πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν αναχωρήσει μέχρι στιγμής από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης με προορισμό δομές φιλοξενίας, περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Τα περισσότερα λεωφορεία κατευθύνονται προς τη Σίνδο και την εκεί δομή που έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση. Στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα περί τους 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: