29.4.16

Κλειστοί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης για την περιφορά των Επιταφίων...

Κλειστοί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης για την περιφορά των Επιταφίων
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 16.30 το απόγευμα και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου του Ναού του Αγίου Μηνά, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων...


Περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης και απαγόρευση της στάθμευσης αυτοκινήτων τίθενται σε ισχύ, λόγω περιφοράς των Επιταφίων των Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 16.30 το απόγευμα και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου του Ναού του Αγίου Μηνά, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Ιων. Δραγούμη, (στο τμήμα της από Εγνατία μέχρι Αγ. Μηνά), Αγ. Μηνά (στο τμήμα της από Ιων. Δραγούμη μέχρι Κατούνη), Κατούνη (στο τμήμα της από Αγ. Μηνά μέχρι Τσιμισκή), Τσιμισκή (στο τμήμα της από Κατούνη μέχρι Κομνηνών), Ελ. Βενιζέλου (στο τμήμα της από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία) και Εγνατία (στο τμήμα της από Πλ. Δημοκρατίας μέχρι Ελ. Βενιζέλου).

Μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου, θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στις οδούς Ιων. Δραγούμη (στο τμήμα της από Εγνατία μέχρι Αγ. Μηνά), Αγ. Μηνά (στο τμήμα της από Ιων. Δραγούμη μέχρι Κατούνη) και Κατούνη (στο τμήμα της από Αγ. Μηνά μέχρι Τσιμισκή).

Επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 20:30 θα διακόπτεται σταδιακά και στις παρακάτω οδούς:

Αγ. Δημητρίου (στο τμήμα της από Ιων. Δραγούμη μέχρι Πελοποννήσου), Ελ. Βενιζέλου (στο τμήμα της από Φιλίππου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Ολύμπου (στο τμήμα της από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Πελοποννήσου) και Πελοποννήσου (στο τμήμα της από Ολύμπου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Λεωφ. Νίκης (στο τμήμα της από Αγ. Σοφίας μέχρι Βογατσικού), Βογατσικού (στο τμήμα της από Λεωφ. Νίκης μέχρι Μητροπόλεως), Κούσκουρα (στο τμήμα της από Μητροπόλεως μέχρι Τσιμισκή) Τσιμισκή (στο τμήμα της από Κούσκουρα μέχρι Αγ.Σοφίας) και Αγ. Σοφίας (στο τμήμα της από Τσιμισκή μέχρι Λεωφ. Νίκης), Αγ. Σοφίας (στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγ. Σοφίας), Ερμού (στο τμήμα της από Ελ. Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Αγ. Σοφίας), Τσιμισκή (στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους), Π.Π. Γερμανού (στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Π. Μελά), Π. Μελά (στο τμήμα της από την οδό Π.Π. Γερμανού μέχρι τη συμβολή της με τις οδούς Αλ. Σβώλου και Κεραμοπούλου), Μακένζι Κινγκ (στο τμήμα της από την πλατεία Αγ. Σοφίας μέχρι την οδό Π. Μελά) και Κεραμοπούλου (στο τμήμα της από τη συμβολή της με τις οδούς Π. Μελά και Αλ. Σβώλου μέχρι τη συμβολή της με την πλατεία Αγ. Σοφίας).

Από τις 15.00 μετά το μεσημέρι και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου, θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στις οδούς Αγ. Δημητρίου στο τμήμα της από το ύψος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου μέχρι Μακ. Αμύνης, Πελοποννήσου, στη δεξιά πλευρά (σύμφωνα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας),στο τμήμα της από Ολύμπου μέχρι Αγ. Δημητρίου και Ολύμπου, στη δεξιά πλευρά (σύμφωνα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας), στο τμήμα της από την Ελ. Βενιζέλου μέχρι Τ. Παπαγεωργίου, Αγ. Σοφίας, στο τμήμα της από Τσιμισκή μέχρι Λεωφ. Νίκης, Βογατσικού, στο τμήμα της από Λεωφ. Νίκης μέχρι Μητροπόλεως, και Κούσκουρα, στο τμήμα της από Μητροπόλεως μέχρι Τσιμισκή.

Μικρότερης έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω περιφοράς Επιταφίων θα δημιουργηθούν τις βραδινές ώρες σε όλους τους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.


Η Τροχαία Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια περιφοράς των Επιταφίων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: