29.4.16

Γερμανία-Αυστρία: Η βαλκανική οδός έκλεισε...


Οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν μπορούν πλέον να φτάσουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της βαλκανικής οδού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maiziere, προσθέτοντας πως...
ανησυχεί τώρα πως θα αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας.

«Είναι ξεκάθαρο πως η βαλκανική οδός ανήκει στο παρελθόν και δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πλέον ένας τόπος από όπου θα περνούν άνθρωποι για να φτάσουν στη Γερμανία, την Αυστρία και στο κέντρο της Ευρώπης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πότσδαμ.

«Τώρα το ζήτημα είναι οι εναλλακτικές οδοί από την βαλκανική οδό και επίσης ανησυχούμε βεβαίως ότι θα δούμε αύξηση του αριθμού των προσφύγων πάλι καθώς θα έρχονται μέσω της Λιβύης και της Ιταλίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Wolfgang Sobotka, δήλωσε πως «είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε στην Ιταλία ότι πρέπει να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες και να ενισχύσει τους ελέγχους στα εσωτερικά της σύνορα».

Ο De Maizier συμπλήρωσε πως αυτό που συμβαίνει στο πέρασμα του Brenner είναι κυρίως στα χέρια της Ιταλίας, κάτι που το γνωρίζει η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: