12.4.16

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ...



ΒΙΝΤΕΟ...

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης...
σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Μετά τη συμφωνία του Αυγούστου δεν υπήρχε θέμα μείωσης του Δημοσίου στις επιχειρήσεις ενέργειας τόνισε ο υπουργός Ενέργειας. Όπως είπε, τέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους θεσμούς και η ελληνική πλευρά επεσήμανε ότι αυτό αιφνιδιάζει και δεν είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, όπως είπε, ως σήμερα δεν έχει ξανατεθεί.
Αυτή η συζήτηση βρίσκεται στο πλαίσιο της μετάλλαξης του ΤΑΙΠΕΔ και την υπαγωγή του στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Φεύγουμε από την αντίληψη των ιδιωτικοποιήσεων που υπήρχε στο ΤΑΙΠΕΔ προκρίνοντας την αξιοποίηση προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις που είχαν δρομολογηθεί ήδη οι οποίες είχαν αποτυπωθεί και στη συμφωνία του Αυγούστου.
Δεν προτίθεται να μειώσει τη συμμετοχή της στα Ελληνικά Πετρέλαια πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης. Αναφερόμενος στη μικρή ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε "καταστροφικό" το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ το οποίο και σταμάτησε η κυβέρνηση, στην πράξη. Δεν θα υπάρξουν χαριστικές ιδιωτικοποιήσεις εις βάρος της δημόσιας περιουσίας. "Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη μικρή ΔΕΗ" όσο είναι αυτή η κυβέρνηση.
Έχει αποκλειστεί το θέμα της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ λόγω των μεγάλων επιπτώσεων που θα είχε στην αγορά. Έχει τεθεί το θέμα του ειδικού φόρου στο αέριο κίνησης αλλά υπάρχει και ένα πακέτο που δεν αφορά την ενέργεια. Οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.
Επιτέθηκε τέλος στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας την "ανεύθυνη και κακού είδους αντιπολίτευση". Συμπλήρωσε ότι είναι τραγικό το κόμμα που είχε μέχρι πρόσφατα την ευθύνη της χώρας, να μην κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική. Εκτίμησε τέλος ότι "δεν είναι μεγάλες οι πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ." "Επιδίδεται σε ένα καταστροφικό παιχνίδι που δεν ακουμπάει στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας."
Δεν υπήρξε ο Ιανουάριος μέχρι σήμερα αλλά στο ενδιάμεσο ήταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι κάτι ποιοτικά διαφορετικό καθώς όπως υποστήριξε ο υπουργός παρουσιάστηκε με ειλικρίνεια η συμφωνία με τους δανειστές. Είναι ένα "ανοιχτό ζήτημα" κάποια κερδήθηκαν όπως π.χ. του ΑΔΜΗΕ.
Προϋπόθεση για να κλείσει η αξιολόγηση είναι να μην υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές, πέραν της συμφωνίας που έχει υπογραφεί τόνισε ο υπουργός Ενέργειας ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να κλείσει η αξιολόγηση στις 22 Απριλίου. Ενημέρωσε κλείνοντας ότι τα εγκαίνια για τον αγωγό TAP θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 17 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: