29.4.16

Οταν ο πρόεδρος κρύβει την... κάλπη...


Οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι καθότι ο πρόεδρός τους Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν συνεπής στις προθεσμίες που ο ίδιος έθεσε. Είπε ότι θέλει...
111 ημέρες ακριβώς για την αναδιοργάνωση του κόμματος (συνέδριο, πρόγραμμα, εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος κ.ά.) και το έπραξε: «Τα έχει καλά με τις προθεσμίες, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που δεν τις υπολογίζει καθόλου» έλεγαν.

Ισως οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ να μην το είχαν αντιληφθεί, αλλά με την εκλογή του Ελ. Αυγενάκη συνέβη το εξής παράδοξο. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να φέρουν κάλπες, τις οποίες έδωσε εντολή να κρύψουν, ώστε εάν έστω και ένας έθετε ζήτημα να μη γίνει διά βοής η ψηφοφορία του γραμματέα, να τις... φανέρωνε. Δεν χρειάστηκε και έτσι οι κάλπες έμειναν αόρατες. Και τέλος, τι νομίζετε ότι πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ για όλα αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση και τα νέα Μνημόνια; Ο κ. Μητσοτάκης, μου λένε, δεν βλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον, αλλά πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει θέατρο για δύο λόγους: για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του ώστε να ψηφίσουν τα μέτρα και, το σημαντικότερο, να δείξει ότι αντιστάθηκε, έτσι για την τιμή των όπλων (που λέει ο λόγος), και εν συνεχεία να τα υπογράψει όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: