29.4.16

ΟΗΕ: Απόλυτη καταστροφή στο Χαλέπι...

ΟΗΕ: Εκατοντάδες νεκροί και απόλυτη καταστροφή στο Χαλέπι

Ο ΟΗΕ περιέγραψε την κατάσταση στην πόλη της Συρίας Χαλέπι ως «καταστροφική» αφού δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους από τις χθεσινές επιθέσεις.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους...
δύο γιατροί και τρία παιδιά σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Οι δυνάμεις της Δαμασκού βομβάρδισαν το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονταν μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα και άλλα γειτονικά κτίρια μέσα στα οποία βρίσκονταν άμαχος πληθυσμός.

«Ανάμεσα στους νεκρούς ένας από τους ελάχιστους παιδιάτρους και ένας οδοντίατρος», λένε οι ακτιβιστές. Ο Jan Egeland, πρόεδρος της ανθρωπιστικής αποστολής του ΟΗΕ για τη Συρία, ανέφερε ότι τις τελευταίες 48 ώρες η κατάσταση στο Χαλέπι έχει επιδεινωθεί δραματικά και είναι άμεση η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια από άλλες χώρες.

«Ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος καθώς άμαχος πληθυσμός χάνει καθημερινά τη ζωή του. Γυναίκες, παιδιά, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων σκοτώνονται», είπε ο Egeland μιλώντας σε δημοσιογράφους σ τη Γενεύη.

Ο Mohammed Alloush ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους διαπραγματευτές της αντιπολίτευσης στις συνομιλίες της Γενεύης, περιέγραψε τις αεροπορικές επιδρομές ως ένα από τα τελευταία «εγκλήματα πολέμου» της κυβέρνησης Ασαντ.

Από τις 19 Απριλίου, περίπου 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τουλάχιστον 44 από αυτούς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έγινε σε μια αγορά από αντάρτες στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ. Δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από βομβαρδισμούς ανταρτών.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί και η οποία είχε τη στήριξη της Μόσχας, «κρέμεται από μια κλωστή».
Οι επιχειρήσεις αρωγής του ΟΗΕ είναι πλέον αδύνατον να προσεγγίσουν της περιοχές που έχουν δεχθεί επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: