16.4.16

Τσίπρας: Η επίσκεψή σας είναι ιστορική...


ΒΙΝΤΕΟ...

Στη συνάντηση που είχε με τον Πάπα αμέσως μετά την υποδοχή του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια πρωτοφανή προσφυγική κρίση. «Η επίσκεψή σας εδώ είναι μια...
πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μιας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», σημείωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «μια ευκαιρία να αναδείξουμε ότι ο ελληνικός λαός παρά τις δυσκολίες και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που άλλοι επέβαλαν έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη».

Είμαι περήφανος για αυτό, τόνισε, «τη στιγμή που κάποιοι εταίροι μας, και μάλιστα στο όνομα του χριστιανισμού, ύψωναν τείχη και φράχτες». Χαρακτήρισε επίσης ιστορική και σημαντική την επίσκεψη του ποντίφικα και τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία του.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του και τη στάση του στο προσφυγικό ζήτημα, επαναλαμβάνοντας πως σε ένα τέτοιο θέμα τα τείχη δεν βοηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: