26.4.16

«Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό»



Ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή...
ΒΙΝΤΕΟ...

«Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν επιβαρύνει έστω και στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό. Στους πόρους του δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά, παρά μόνο εισφορά εργαζομένων. Αντί εργοδοτικής εισφοράς...
έχει το θεσμοθετημένο έσοδο του αγγελιόσημου» ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, Ευάγγελος Τάτσης, κατά της διάρκεια της ομιλίας του στην επιτροπή της Βουλής για το ασφαλιστικό.

«Το προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφανίζει κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αφού στο άρθρο 38 παράγραφος 9 καταργεί τον βασικό πόρο μας, το αγγελιόσημο, οδηγώντας τον ΕΔΟΕΑΠ σε άμεσο κλείσιμο και στερώντας στους 18.500 ασφαλισμένους του, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς περίθαλψης. Στην ουσία το νομοσχέδιο αυτό ακυρώνει βίαια τον μόχθο των ανθρώπων του δημοσιογραφικού κλάδου που εδώ και μισό αιώνα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δημιούργησαν, συντήρησαν και βελτίωσαν ένα ταμείο, το οποίο αποτελεί ακόμη και στα ύστερά του πανευρωπαϊκό πρότυπο» σημείωσε ο κ. Τάτσης και συνέχισε λέγοντας:

«Ουσιαστικά στην περίπτωση του κλάδου μας, βλέπουμε τον διακαή πόθο των κυβερνώντων να υφαρπάξουν τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων μας» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ουσιαστικά αφανίζει του δημοσιογραφικό κλάδο».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: