14.3.16

O Γιάνης δίνει συμβουλές για το τέλειο... Βrexit...

o-baroufakis-dinei-sumboules-gia-to-teleio-brexit

Συμβουλές για Brexit δίνει τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους Times με τίτλο «Salmond's 'big mistake'» by Varoufakis, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επικρίνει τον...
Αλεξ Σάλμοντ χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος το γεγονός ότι προκήρυξε ταυτόχρονα ταυτόχρονα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας διατηρώντας παράλληλα τη στερλίνα ως νόμισμα».

Αναφερόμενος στο Brexit o Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν για έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ, η Σκωτία θα πρέπει να αναζητήσει συμμετοχή στην ΕΕ αλλά να μείνει εκτός της ευρωζώνης δημιουργώντας δικό της νόμισμα, καθώς έτσι θα μπορούσε να αποφύγει την τύχη της Ελλάδας, η οποία έπρεπε να υποστεί σκληρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να λάβει διαδοχικά πακέτα βοήθειας.

Ο ίδιος παραλλήλισε την οικονομία της Αυστραλίας με αυτή της Σκωτίας, σημειώνοντας ότι «εάν η Σκωτία είχε τη δική της σκωτσέζικη στερλίνα και τη συνέδεε με την αγγλική στη συνέχεια έκανε σταδιακές διακυμάνσεις, θα είχε σταθεροποιήσει την οικονομία της», ενώ σχολίασε ότι θα διόριζε επικεφαλής της Τράπεζας της Σκωτίας τον Μάρβιν Κινγκ, πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Τράπεζα της Αγγλίας.


Αναφερόμενος στο Brexit επεσήμανε ότι εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η Σκωτία θα πρέπει να αναζητήσει συμμετοχή στην ΕΕ αλλά να μείνει εκτός της ευρωζώνης δημιουργώντας δικό της νόμισμα, καθώς έτσι θα μπορούσε να αποφύγει την τύχη της Ελλάδας, η οποία έπρεπε να υποστεί σκληρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να λάβει διαδοχικά πακέτα βοήθειας. «Δεν είχαμε ελληνικά χρήματα στις τσέπες μας για να αποδεσμευθούμε από το ευρώ. Έξοδος σημαίνει νέο νόμισμα και από τη στιγμή που το ανακοινώνεις έρχεται ο Αρμαγεδδών, δεν είναι κάτι που το κάνεις σε μια νύχτα, θέλει ένα χρόνο» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: