14.3.16

Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας...

Τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα

...κήρυξε ο Ερντογάν...

Δριμεία επίθεση με αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων τόσο στο βόρειο Ιράκ, εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός, σε απάντηση της τρομοκρατικής επίθεση στην Άγκυρα, που προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων.

Σύμφωνα με...
τον τουρκικό στρατό, τις επιθέσεις πραγματοποίησαν 11 πολεμικά αεροσκάφη εναντίον 18 στόχων στο βόρειο Ιράκ. Μεταξύ των στόχων ήταν καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, που έχασαν τη ζωή τους 37 άνθρωποι, πάνω από 120 άτομα τραυματίστηκαν και οι 71 παραμένουν στο νοσοκομείο. Εξ αυτών οι 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε κόμβο όπου βρίσκονται επίσης πολλά διοικητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ενός δικαστηρίου και ενός αστυνομικού τμήματος.

Νταβούτογλου: Τα στοιχεία δείχνουν PKK

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι αρχές με βάση «αρχικές ενδείξεις», έσπευσαν να δείξουν την οργάνωση PKK.  

Με ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα.

Επίσης, δήλωσε ότι έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης.

Ερντογάν: «Θα γονατίσω την τρομοκρατία»

Ο  Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε «να γονατίσει την τρομοκρατία» και από το πρωί βομβαρδιστικά σφυροκοπούν θέσεις Κούρδων, ενώ επιβάλλεται πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας στα νοτιοανατολικά της χώρας. 

«Αυτές οι επιθέσεις, που απειλούν την ακεραιότητα της χώρας και την ενότητα και αλληλεγγύη του έθνους, δεν θα μειώσουν την αποφασιστικότητα μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα μας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο λαός δεν θα πρέπει να ανησυχεί, ο αγώνας μας αναμφίβολα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα  γονατίσουμε την τρομοκρατία». 

Η χθεσινή επίθεση έγινε ενώ οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά κουρδικών θέσεων σε δυο πόλεις: την Yuksekova, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Nusaybin, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: