31.3.16

Παππάς: Αν το ΔΝΤ θέλει αλλαγή της συμφωνίας, ας το πει...

Παππάς για ΔΝΤ: Αν θέλει αλλαγή της συμφωνίας να το πει δημόσια


Αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ στην αξιολόγηση, που εκκρεμεί και λίγες ημέρες πριν την εκ νέου έλευση των θεσμών στην Αθήνα, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λέγοντας πως «όποιος επιθυμεί να αλλάξει η συμφωνία θα πρέπει να το υποστηρίξει δημόσια».

Ειδικότερα, σε...
ραδιοφωνική του συνέντευξη, ερωτηθείς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ, ανέφερε ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο».

Ακόμη, τόνισε πως «αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σχετική χαλάρωση των μέτρων πριν τη λήξη του προγράμματος εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι πιθανό τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφιστούν προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου «γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι η προκήρυξη θα έρθει την επόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων αδειών.  Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θεματικές άδειες ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Τέλος μίλησε και για barcode στις εφημερίδες σημειώνοντας πως «υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: