31.3.16

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά...

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά - 51.393 πρόσφυγες στην Ελλάδα - Media

Στους 51.393 ανέρχονται σήμερα οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Ο αριθμός των...
προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 5.337, με τις νέες αφίξεις ως τις 8 το πρωί να υπολογίζονταν σε 377.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.960, εκ των οποίων οι 5.750 παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα ξεκίνησε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του Πειραιά με στόχο να μεταφερθούν πρόσφυγες σε πρώην τουριστικό χώρο στην Κυλλήνη και σε άλλες δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης.

Στην Κυλλήνη, θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες, που θα στεγαστούν σε 19 σπίτια σε τουριστικό οικισμό. «Η αποσυμφόρηση του Πειραιά που ξεκινάει τώρα, θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα, όπως το χτεσινοβραδινό, καθώς τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ότι υπάρχει πολύς κόσμος στο λιμάνι», τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.645 πρόσφυγες και στη βόρεια Ελλάδα 28.451. Ο αριθμός στο camp στην Ειδομένη ανέρχεται σε 11.324 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου σε 1.279.

Δεν υπάρχουν σχόλια: