31.3.16

Παππάς για ΔΝΤ: Αν θέλει να αλλάξει τη συμφωνία...

...να βγει να το πει...

«Τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για εξεταστική που δεσμευθήκαμε διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα καταθέσουμε και η...
συνολική αίσθηση ότι πλέον η Δικαιοσύνη έχει αφεθεί να κάνει τη δουλειά της θα παγιωθεί», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με το ζήτημα των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο».

Και συνεχίζει: «Γιατί αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».

Ως προς το «πακέτο» των μέτρων και ερωτηθείς αν θα έχουμε φορολογικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε:


«Η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στα πλαίσια της συμφωνίας -δεν μιλάμε για νέα μέτρα- θα ψηφιστούν κάποια μέτρα».

Και τόνισε: «Υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».

Σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο ίδιος σημείωσε πως «η άποψή μας είναι ότι τώρα πρέπει να τελειώσει. Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος. Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης, θα είναι πιο δύσκολη».

«Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες»

Ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θεματικές άδειες ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού δήλωσε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο open gov, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων».

Οπως είπε, «ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος -και δεν εννοώ μόνο τον ηλεκτρονικό και την τηλεόραση- και ο χώρος των εφημερίδων. Υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στη επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε την νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: