14.3.16

Συλλήψεις για το μακελειό στην Άγκυρα...

Τέσσερις συλλήψεις για το μακελειό στην Άγκυρα - Πού στρέφονται οι έρευνες


...που στρέφονται οι έρευνες...

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα, που κόστισε τη...
ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους. Εν τω μεταξύ, από το πρωί, η τουρκική κυβέρνηση προβαίνει σε αντίποινα για το μακελειό, με τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα να βομβαρδίζουν βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ. 

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, τα τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί. Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες έρευνες της αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι στην πολύνεκρη επίθεση συμμετείχε και μια γυναίκα, μέλος του PKK. 

"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.  Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: