31.3.16

Δασικούς χάρτες αποκτά η χώρα...

Δασικούς χάρτες αποκτά η χώρα έως το 2019

Αποφασισμένο να βάλει «βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να προχωρήσει στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, υπερπηδώντας τα εμπόδια που προκαλούσε διαχρονικά η...
άναρχη και χωρίς σχέδιο επέκταση των πόλεων, εμφανίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με νέα ρύθμιση που θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιδιώκει να επιταχύνει την κύρωση των δασικών χαρτών, βάζοντας το φιλόδοξο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2019 και να προηγηθούν του εθνικού κτηματολογίου.

«Η κατάρτιση των δασικών χαρτών, θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, από την στιγμή που θα οριοθετηθούν οι περιοχές για τις οποίες κάποιος θα μπορεί να επενδύσει χωρίς τον φόβο κάποτε να κριθεί παράνομος», επισήμανε χθες ο κ. Τσιρώνης, παρουσιάζοντας τις βασικές αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου.

Οι νέες ρυθμίσεις, αναμένεται να αποτυπώσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε οικισμούς μέσα σε δάση και να βάλουν τις βάσεις πάνω στις οποίες η πολιτεία θα πατήσει, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ουκ ολίγους οικισμούς που φύτρωσαν μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις, τις περισσότερες φορές με την ανοχή και την ευθύνη της διοίκησης.

Όπως σημείωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός, η Γλυφάδα θεωρείται μία καταπατημένη δασική περιοχή που «με ανομίες του παρελθόντος, κάποιοι καλόπιστα αγόρασαν γη και σήμερα στην πραγματικότητα βρίσκονται σε καταπατημένες εκτάσεις».

Το υπουργείο χωρίζει τις γκρίζες περιοχές σε τρεις κατηγορίες που ανάλογα με τον χαρακτήρα της κάθε περίπτωσης, η ρύθμιση χαράσσει το δρόμο, με τον οποίο θα γίνει το ξεκαθάρισμα των οικισμών που είναι προϋφιστάμενοι του 1923.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: