13.3.16

Ο εκνευρισμός έχει την εξήγησή του...

Σε συνέντευξη που μου παραχώρησε για το τρέχον φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών η Φώφη Γεννηματά και στην ερώτηση για τις σχέσεις Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ με τους...
Ευρωπαίους σοσιαλιστές, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε με έμφαση να καταδείξει ότι ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την σοσιαλδημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα αφορούσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ, στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας κληθεί ως παρατηρητής σε σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, οι οποίοι σημειωτέον έχουν ταχθεί υπέρ μιας ευρύτερης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Παραθέτω αυτούσια την απάντηση της κ. Γεννηματά: «Πολλή κουβέντα γίνεται γι’ αυτό, χωρίς λόγο. Λογικά αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να απευθύνεται στον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να λέει πως το κόμμα του δεν ανήκει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Και βέβαια αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτοπροσδιορίζεται ούτε είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό-σοσιαλιστικό ευρωπαϊκό κόμμα». Προσθετικά αναφέρω ότι σε προηγούμενη αποστροφή του λόγου της στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα λαϊκιστικό κόμμα που προέρχεται από τον χώρο της κομμουνιστικής Αριστεράς, με πολλές και ασύμβατες συνιστώσες».

Ο εκνευρισμός έχει την εξήγησή του...

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανές ότι έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να τον βλέπει (πολύ περισσότερο τώρα στην περίοδο του μνημονιακού ρεαλισμού) ανταγωνιστικά. Κάτι σαν εισβολέα στα του οίκου της και σαν καταπατητή των εκλογικών «χωραφιών» της. Κάπως έτσι εξηγείται η σφοδρότητα των επιθέσεων και οι σκληροί χαρακτηρισμοί. Θέλει να περιχαρακωθεί και με αυτό τον τρόπο, αν τα καταφέρει, να κερδίσει πίσω τους χαμένους ψηφοφόρους που είδαν τις υποσχέσεις που έλαβαν από τον ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης να εξανεμίζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: