29.2.16

Μια Megaλη αμηχανία...

Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων


Πριν από μέρες, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη για προσωπικά δάνεια 57 εκατομμυρίων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, το Mega έκανε το αμίμητο στο...
δελτίο ειδήσεων των 8: μετέδωσε την απάντηση του ΔΟΛ χωρίς να αναφέρει την είδηση.

Οι μη υποψιασμένοι τηλεθεατές που δεν είχε τύχει να την πληροφορηθούν από αλλού (θα) έψαχναν να βρουν σε τι απαντάει ο Σταύρος Ψυχάρης και γιατί.

Τα έχει αυτά η δημοσιογραφία με τις... γάτες και τα ρεπορτάζ για πρόσωπα χωρίς ονόματα, μόνο με περιγραφές, ένας ηγέτης κι ένας εκδότης κ.ο.κ.

Το Σάββατο το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν πια είχε «σκάσει» το θέμα του «Βήματος της Κυριακής» με τη «γάτα των Ιμαλαΐων», η είδηση παρουσιάστηκε έπειτα από μισή ώρα από την έναρξή του και εντελώς «ξερά».

Ενας παγωμένος πρόλογος από τη Μαρία Σαράφογλου, σπικάζ του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, η απάντηση του Μαξίμου και that’s all.

Κάπως περίεργο και παράδοξο ως γεγονός, η είδηση που κυριάρχησε όλη την ημέρα στην ειδησεογραφία να παρουσιάζεται από το μαγαζί-μεσοτοιχία του «Βήματος», το Mega, σαν κάτι ξένο και αδιάφορο.

Πληροφορίες θέλουν να δημιουργήθηκε ένας μικρός πανικός στη Μεσογείων, υπήρξαν διαφωνίες για τον τρόπο παρουσίασης του θέματος. Προφανώς οι συνέταιροι του μεγάλου καναλιού, Ψυχάρης και Μπόμπολας, δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά μεταξύ τους.

Ηταν και κάτι που έγραψε μέσα στην εβδομάδα το «Εθνος» για τη δίωξη Ψυχάρη και ενόχλησε τη Μιχαλακοπούλου.

Μέχρι αύριο πάντως πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και τα 15,1 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται.

Μήνες τώρα δίνονται συνεχώς παρατάσεις, τα περιθώρια τελείωσαν όμως.

Είναι πολλά τα μέτωπα που έχει ανοιχτά ο Σταύρος Ψυχάρης. Μέχρι και στους εργαζομένους του ΔΟΛ χρωστάει.

Σήμερα τους έχει υποσχεθεί πως θα δώσει ένα 15νθήμερο (μακάρι), αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι καθυστερούμενοι μισθοί είναι τριών μηνών.

Πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη βρίσκεται σε τόσο δεινή οικονομική θέση.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα το «Βήμα 99,5» δεν παρουσίαζε δημοσιογραφικό πρόγραμμα τα πρωινά λόγω απεργίας των τεχνικών του.

Το θέμα του ΔΟΛ παρουσιάστηκε στο χθεσινό «Βήμα της Κυριακής» σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα.

Υπογράφουν κάποιοι από τους δημοσιογράφους του Συγκροτήματος τα ρεπορτάζ, από τον γλαφυρό καλό συνάδελφο Παύλο Παπαδόπουλο ώς τον Βασίλη Χιώτη, τον... Αρη Πορτοσάλτε του Σταύρου Ψυχάρη.

Κάποια όμως φέρουν και περίεργες υπογραφές. Του Ειδικού Συνεργάτη ας πούμε. Αλλά και του... Τάκιτου.

Ο Τάκιτος ήταν Ρωμαίος ιστορικός (55-120 μ.Χ.). Κι επειδή ο Σταύρος Ψυχάρης στο κεντρικό του άρθρο χρησιμοποίησε ως τίτλο το λατινικό «Sic transit gloria mundi» (Ετσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου) -για να υπογραμμίσει το εφήμερο κάθε εγκόσμιας εξουσίας- θυμηθήκαμε ένα γνωμικό του Τάκιτου, το «Omne ignotum pro magnifico», δηλαδή «κάθε τι που είναι άγνωστο έχει την τάση να φαίνεται θαυμάσιο».

Μένει να δούμε τι θα αποφανθεί και η... γάτα που ήταν παρούσα στη συνάντηση Τσίπρα-Ψυχάρη.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: