12.2.16

«Παράθυρο» για τρία Ταμεία...

Γ. Κατρούγκαλος

...αφήνει ο Κατρούγκαλος...

Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης...
που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία», διευκρίνισε ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία παρότρυνε τον υπουργό να δεχθεί την πρόταση του κόμματός της για τρία Ταμεία, ρώτησε: «Τι θα κάνετε με τον ΟΓΑ, θα τον τσουβαλιάστε;» και πρόσθεσε πως «βεβαίως έχει προβλήματα και χρειάζεται εξυγίανση, βεβαίως έχουμε νομοθεσία και για τους αγρεργάτες, μέσω του εργοσήμου, εφαρμόστε τη, επεκτείντε τη».

Η απάντηση αφήνει ανοικτό παράθυρο

Απαντώντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε: «για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε», διευκρίνισε όμως: «δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία».

Υπενθύμισε πάντως, πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το μνημόνιο.

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: