22.1.16

«Θα διακόψουμε το πρωτάθλημα...

...αν δεν λυθεί το θέμα της βίας»...

Στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, ο υφυπουργός τόνισε ότι απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών και των νόμων αλλιώς θα...
αναγκαστεί να διακόψει το πρωτάθλημα.

Σε πολύ υψηλούς τόνους μίλησε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στα μέλη του Δ.Σ. της Superleague, που βρέθηκαν σύσσωμα το μεσημέρι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μεταξύ άλλων ο κύριος Κοντονής ανέφερε ότι κάθε όριο έχει πια ξεπεραστεί και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη ο εξανθρωπισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ό,τι αφορά το θέμα της βίας και της μη τήρησης των κανονισμών από διαιτητές και άλλα όργανα, ζήτησε από την Super League να επέμβει στην ΕΠΟ και να απαιτηθεί να τηρούνται οι κανονισμοί και να υπάρχει ισονομία, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά πρέπει γίνει καταονοητό στην ΕΠΟ ότι το ποδόσφαιρο καταστρέφεται, όσο επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στο όριο και θα διακόψουμε το πρωτάθλημα, αν δεν λυθεί το θέμα της βίας! Είναι το μόνο όπλο που μένει να χρησιμοποιήσουμε σαν πολιτεία και αν χρειαστεί θα το κάνουμε».

Επίσης ο κ. Κοντονής κατηγόρησε τους προέδρους των ΠΑΕ ότι δεν κάνουν τίποτα για να φύγουν τα ταραχοποιά στοιχεία από τα γήπεδα, λέγοντας τους ότι φοβούνται να τους υποδείξουν στην αστυνομία και ζήτησε την βοήθειά τους και μέσω των δικών τους ενεργειών και μέσω πίεσης προς την ΕΠΟ, ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί. Μάλιστα τους επεσήμανε, ότι πλέον μιλάμε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητώντας την βοήθειά τους ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Κοντονής έθεσε το θέμα του πειθαρχικού κώδικα, αφού τόνισε ότι από εδώ και μπρος θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ώστε πλέον υπεύθυνες να είναι οι ομάδες, αφού η αστυνομία θα κάθεται έξω από τα γήπεδα. Όταν μάλιστα οι ΠΑΕ του είπαν ότι ο πειθαρχικός κώδικας είναι εξοντωτικός, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες νομικές αλβεψίες, τις οποίες το κράτος θα κοιτάξει να διορθώσει με την συνεργασία των ίδιων των ΠΑΕ, ενώ καταλήγοντας ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε για ακόμα μία φορά της κάρτας φιλάθλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: