9.1.16

«Σύννεφα» χρεωκοπίας πάνω από τον Δήμο Θεσσαλονίκης...

Αγώνα δρόμου καταβάλλει από το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη ώστε να βρεθούν τα 16,5 εκατ. ευρώ τα οποία καλείται να καταβάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το φάντασμα της χρεοκοπίας πλανάται πάνω από την πόλη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα... δεσμευθούν οι λογαριασμοί του δήμου.

Η Οικονομική Επιθεώρηση έστειλε χθες ειδοποιητήριο με το οποίο καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να καταβάλει στα δημόσια ταμεία 16,5 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας».

Πρόκειται για... νέα «τρύπα» που εντοπίστηκε στον δήμο από την Οικονομική Επιθεώρηση, ύψους περίπου 6,9 εκατ. ευρώ, για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 – 2008.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή από τον Κεντρικό Δήμο απαιτούνται, πέρα από τα 6,9 εκατ. ευρώ που είναι η κύρια οφειλή, και άλλα 9,6 εκατ. ευρώ ως πρόστιμα και προσαυξήσεις, γεγονός που ανεβάζει το ύψος της συνολικής οφειλής στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δοθεί λύση.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του δήμου προορίζονται για μισθοδοσία προσωπικού και άλλες άμεσες ανάγκες και η πιθανότητα δέσμευσής τους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: