3.12.15

Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA...

Νέα έφοδος σε πολυτελές ξενοδοχείο και συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFAΕφοδος σε πολυτελές ξενοδοχείο...
Μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA. Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί της Πέμπτης άνδρες των αρχών ασφαλείας έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων που διαμένουν τακτικά στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας και...
προχώρησαν σε τουλάχιστον 12 συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της.

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και ο ομόλογός του της Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάβιτ.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγο μετά τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) και λίγες ώρες προτού τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA συνεχίσουν τις συνεδριάσεις τους για κάποιες αλλαγές στη δομή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στο «Baur au Lac» εισέβαλαν οι Αρχές της Ελβετίας, σε απόλυτη συνεργασία με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τουλάχιστον 12 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ζυρίχης, ως υπόπτους για συμμετοχής στο κύκλωμα διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και απάτης που φαίνεται να έχει δράσει στους κόλπους της FIFA την τελευταία 20ετία.

Υπεύθυνος του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε το σημερινό συμβάν και την είσοδο στο κτήριο από άνδρες της Αστυνομίας της μεγαλύτερης πόλης της Ελβετίας, αφού ενημέρωσε και τους απλούς ταξιδιώτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο λόμπι, να απομακρυνθούν άμεσα λόγω ειδικής έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: