21.12.15

Νικητές: Βαγγέλας, Κυριάκος, Λαζόπουλος...

Νικητές: Βαγγέλας, Κυριάκος, Λαζόπουλος – Χαμένοι: Τζιτζι, Σαμαράς
Χαμένοι: Τζιτζι, Σαμαράς...
Ποια media κέρδισαν και ποια έχασαν...
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης κόντρα στις δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση. Ο Κυριάκος αν και...
ξεκίνησε αουτσάιντερ αφού καλά – καλά ούτε η αδελφή του δεν τον στήριζε και επίσης σε αντίθεση με Μειμαράκη και Τζιτζικώστα δεν είχε στήριξη από τον κομματικό μηχανισμό, αλλά και κανένα μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα στήριξης κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω τον Τζιτζικώστα και μπαίνει με ελπίδες στη διεκδίκηση της αρχηγίας.

Ο Τζιτζικώστας ξεκίνησε δυναμικά και είναι σαφές ότι αν γίνονταν οι εκλογές αμέσως μετά την ανακοίνωση τους ή έστω την ημέρα του φιάσκου θα είχε ελπίδες τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση όμως η μεγάλη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και η υποχρεωτική υπερέκθεση του στα ΜΜΕ σε συνδυασμό με το πρόβλημα ότι δεν θα μπορούσε να είναι στη Βουλή για την επόμενη πενταετία έφθειραν την υποψηφιότητα του.

Φυσικά μεγάλος χαμένος και ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έπαιξε σε διπλό ταμπλό και με Τζιτζικώστα και με Άδωνη και ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το Βαγγέλη Μειμαράκη. Ακόμη και σε περίπτωση τελικής νίκης Μητσοτάκη τα ίδια και χειρότερα για τον πρώην πρωθυπουργό για την όποια επιρροή είχε μέχρι σήμερα στο κόμμα. Μάλλον θα υπάρξει προσεχώς νέα πολιτική πρωτοβουλία την οποία θα στηρίξει.

Όσον αφορά το μιντιακό σύστημα, στους κερδισμένους το συγκρότημα της Real που εξ αρχής ήταν φίλα προσκείμενο στο Βαγγέλη Μειμαράκη και το συγκρότημα του ΣΚΑΙ που κράτησε ουδετερότητα με κλείσιμο του ματιού στην πλευρά Μειμαράκη. Μεγάλοι χαμένοι το συγκρότημα των Παραπολιτικών που είχε ταχθεί εξ αρχής ανοικτά υπέρ Τζιτζικώστα και ο Πήγασος που στις εκλογές στη ΝΔ έπαιξε μπάλα με τον Αντώνη Σαμαρά. Ερωτηματικό παραμένει ο ΔΟΛ αφού όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση αρχικά ήταν ουδέτερος, αλλά στο τέλος βγήκε στα κάγκελα εναντίον του Κώστα Καραμανλή και κατ΄ επέκταση κατά της υποψηφιότητας Μειμαράκη. Αν καταφέρει να εκλεγεί αρχηγός στις 10 Γενάρη ο Κυριάκος ο ΔΟΛ θα είναι στους κερδισμένους ή τουλάχιστον θα έχει σώσει την παρτίδα, αν βγει ο Μειμαράκης θα έχει υποστεί στρατηγική ήττα.



ΥΓ: Έτσι που τα έκαναν στη ΝΔ, στους κερδισμένους είναι πλέον και ο Λάκης Λαζόπουλος που τον έκαναν από το πουθενά παράγοντα καθορισμού εξελίξεων στις εκλογές και μάλιστα έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα επιβραβεύεται και η παρέμβαση του!

ΥΓ2: Αναμένουμε τα τελικά ποσοστά του Άδωνη για να σχολιάσουμε την δική του περίπτωση.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: