2.12.15

«Παραλύει» η χώρα από την αυριανή γενική απεργία...


Σε «πλήρη παράλυση» αναμένεται να υποχρεωθούν αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα και ενώσεις με αφορμή την...
ψήφιση του προϋπολογισμού και τις προωθούμενες επαχθείς αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν προγραμματίσει απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11:00, αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν κηρύξει σήμερα απεργία, ενώ θα συμμετάσχουν και στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τα πλοία όλων των κατηγοριών θα ακινητοποιηθούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αποχή από τους δικηγόρους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αποφάσισε αποχή των δικηγόρων της πρωτεύουσας από τα καθήκοντά τους, ενόψει της γενικής απεργίας της 3ης Δεκεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: