31.12.15

Οι Βρυξέλλες ακυρώνουν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς ...

Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν τελικά -και παρά τον αρχικό σχεδιασμό- να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής».
 
Το σόου με... πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα ακυρώθηκε.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη βάσει πληροφοριών. 

Την Τρίτη, Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για τον σχεδιασμό επιθέσεων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς πολλοί από τους δράστες της επίθεσης είχαν ως βάση το Βέλγιο.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάν Μαγιέρ είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTBF: «Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί το βράδυ της Πέμπτης».

Ακυρώσεις και στο Παρίσι

Οι Αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να μειώσουν τον χρόνο ενός σόου φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου που θα γινόταν με την αλλαγή του χρόνου, ενώ ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων που είχαν προγραμματίσει.

Περίπου 11.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, ενώ θα επιβληθούν περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ.

Η δήμαρχος της πόλης Αν Χινταλγκό είπε ότι η νέα χρονιά θα γιορταστεί σε μία ατμόσφαιρα «νηφαλιότητας και σύμπνοιας». Η ακύρωση αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του  Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: