13.11.15

To ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να «επιτεθεί» στη VW...

To ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να «επιτεθεί» στη Volkswagen για τα  «πειραγμένα»  αυτοκίνητα - Media
... για τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα...
Τα 21.000 φτάνουν τα αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen (επομένως και τα Audi, Skoda, Seat) που κυκλοφορούν στην χώρα μας και έχουν πειραγμένο λογισμικό για πλασματικούς ρύπους, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στη Βουλή, σε... ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου. 
Υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα «και προφανώς θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες», υπογράμμισε ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι το Δημόσιο ετοιμάζεται για επιβολή προστίμων και να διεκδικήσει αποζημιώσεις.

Ειδικότερα στην Ελλάδα με το πειραγμένο λογισμικό ρύπων κυκλοφορούν 21.079 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen, εκ των οποίων τα 19.464 έχουν εισαχθεί από επίσημους εισαγωγής, ενώ περίπου 270 έχουν αποσυρθεί.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι εταιρείες του ομίλου Volkswagen έχουν ευθύνη και ανακοίνωσε ότι υπάρχει έτοιμη διάταξη για την επιβολή προστίμων η οποία θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα βγει στη διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης εξετάζεται να υπάρξει ρύθμιση για την βλάβη που έχουν υποστεί οι πολίτες ατομικά και γενικά το κοινωνικό σύνολο, ενώ εκτός από την απάτη θα εξεταστούν όλοι οι πιθανοί τομείς απώλειας εσόδων (π.χ. τέλη κυκλοφορίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: