6.11.15

«Γυναίκες τις Ιρλανδίας!...

 Το αιδοίο σας είναι δική τους δουλειά!»...
Μήνυμα για το δικαίωμα τους στην άμβλωση στέλνουν οι γυναίκες της Ιρλανδίας στον πρωθυπουργό της χώρας Εντα Κένι. Με το ιρλανδικό Σύνταγμα να απαγορεύει τις...
εκτρώσεις εξισώνοντας το δικαίωμα στη ζωή του εμβρύου με αυτό της γυναίκας που το κυοφορεί, γυναίκες ξεκίνησαν μία εκστρατεία μέσω twitter, με σύνθημα το «Γυναίκες τις Ιρλανδίας! Το αιδοίο σας είναι δική τους δουλειά!».
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι Λυσιστράτισσες της Ιρλανδίας στέλνουν της λεπτομέρειες του εμμηνορρυσιακού τους κύκλου στο @EndaKennyTD, δηλαδή στον πρωθυπουργό και τις αναρτούν επίσης στο hashtag που καλεί στην απόσυρση του επίμαχου άρθρου 8 του Συντάγματος #repealthe8th.

Την εκστρατεία ξεκίνησε η Grainne Maguire ενθαρρύνοντας τις συμπατριώτισές της να ακολουθήσουν, πράγμα που κάνουν κατά εκατοντάδες.

Η άμβλωση στην Ιρλανδία επιτρέπεται μόνο όταν, με διάγνωση γιατρού, αποφασίζεται ότι κινδυνεύει η ζωή της εγκύου, αν και ο ορισμός του κινδύνου είναι αόριστος. Ακόμα και το να προτρέπει κάποιος δημόσια σε άμβλωση είναι παράνομο και τιμωρείται με 14 χρόνια φυλάκισης. Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο 10 γυναίκες από την Ιρλανδία ταξιδεύουν καθημερινά προς τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να κάνουν άμβλωση.

Ο πρωθυπουργός Εντα Κένι δεν έχει απαντήσει ακόμα σε μκάποιο από τα διαδικτυακά μηνύματα που έχει δεχτεί. Πριν λίγο καιρό ωστόσο δήλωνε: «Σε ό,τι αφορά την τροποίηση του άρθρου 8 του Συντάγματος, δεν είμαι υπέρ της άμβλωσης όταν ζητείται και δεν σκοπεύω να το καταργήσω χωρίς να σκεφτώ τι μπορεί να το αντικαταστήσει».

Για να τροποποιηθεί το Σύνταγμα χρειάζεται διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: