29.11.15

Οι πολίτες κουράστηκαν από...

...το σκόρδο-κρεμμύδι...

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, σχολιάζοντας το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν συζητώντας. Οι διαφορές δεν καταργούνται γιατί οι πολίτες κουράστηκαν πια από το σκόρδο-κρεμμύδι», είπε ο κ. Παπαδημούλης μεταξύ άλλων και... πρόσθεσε:

«Η χώρα και η ευρύτερη γειτονιά μας, αντιμετωπίζει έναν συνδυασμό σοβαρών προβλημάτων. Οικονομική κρίση, προσφυγικό, τρομοκρατικές επιθέσεις, η επιδείνωση από την Ρωσοτουρκική κρίση. Είναι μονόδρομος η πολιτική σταθερότητα και ο διάλογος. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν αναγκαία. Οι δίαυλοι του διαλόγου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί και μετά τις διαφορές».

Πρόσθεσε ότι «κόμματα που μέχρι χθες ζητούσαν εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ή που ψήφισαν τη συμφωνία ή που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις, φάνηκαν ότι δεν θέλουν, φοβούνται τη δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων. Και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί η γραμμή Σαμαρά και Βενιζέλου».

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει μπροστά, προσπαθώντας να εφαρμόσει τη συμφωνία», είπε ακόμα ο κ. Παπαδημούλης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας:

«Η Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται δείχνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και ότι τα κόμματα που κάνουν μικροκομματική αντιπολίτευση βρίσκονται πολύ κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης».

Για τη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε ότι «η στάση της μειωμένης ευθύνης, δεν νομίζω ότι αποδίδει καρπούς για τη Νέα Δημοκρατία. Εγώ βλέπω ότι άνθρωποι που δεν ψήφισαν Τσίπρα, αντιλαμβανόμενοι ότι τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας και όχι μπροστά μας, θέλουν πολιτική σταθερότητα».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: