29.11.15

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Καμερούν...


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το Σάββατο το απόγευμα, σε διπλή επίθεση από γυναίκες καμικάζι στην κωμόπολη Νταμπάνγκα, στην επαρχία του Απώτερου Βορρά του Καμερούν, σύμφωνα με...
πληροφορίες κυβερνήτη της επαρχίας.
«Δύο γυναίκες ανατινάχθηκαν γύρω στις 18:00», γνωστοποίησε ο Μιτζιγιάουα Μπακάρι, κυβερνήτης της επαρχίας του Απώτερου Βορρά, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι επτά νεκροί, περιλαμβανομένων των δύο καμικάζι», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο στρατιωτικοί που επιχειρούσαν κατά της Μπόκο Χαράμ, τραυματίστηκαν στην επίθεση. 

Η πρώτη βομβίστρια ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε μια οικία ενώ η δεύτερη κοντά σε ένα συνεργείο, τόνισε ο Μπακάρι.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέσα στα θύματα συγκαταλέγονται μια μητέρα και το παιδί της, καθώς κι ένας χωροφύλακας.

Η Νταμπάνγκα είναι μια μικρή πόλη στον δρόμο προς το Κουσερί, κοντά στο Τσαντ. Από το κοντινότερο χωριό της Νιγηρίας τη χωρίζει μόνο ένα μικρό ρέμα. Είναι η πρώτη φορά που η πόλη γίνεται στόχος επιθέσεων καμικάζι.

Συνολικά, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση της Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας στην επαρχία του Απώτερου Βορρά του Καμερούν από τον Ιούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: