29.11.15

«Όχι άλλα κομμάτια μωρών»...


... φέρεται να είπε ο δράστης στο Κολοράντο...
Αποκαλύφθηκαν, πιθανά, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς, αφού φέρεται να είπε «όχι άλλα κομμάτια μωρών» την ώρα που...
παραδινόταν στους αστυνομικούς.
Τη φράση μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυά όπως το NBC News και άλλα ΜΜΕ.

Η φράση αυτή παραπέμπει στο ότι μέσα σε αυτή τη κλινική πραγματοποιούνται αμβλώσεις αλλά και παράλληλα η κλινική παραδίδει σε ερευνητές ιστούς βρεφών μετά τις επεμβάσεις.

Τα λόγια του δράστη μπορεί και δείχνουν τα κίνητρα του, αν και το NBC News τόνισε ότι οι πηγές του κάνουν σαφές ότι δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια ήταν αυτά.
Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 57χρονος Robert L. Dear ευθύνεται για την επίθεση. Συγκεκριμένα, είχε εισβάλει στην συγκεκριμένη κλινική και με ένα τουφέκι το οποίο έφερε επάνω του πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομαΟ κατηγορούμενος προφυλακίστηκε και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή αύριο Δευτέρα.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη εάν ο Ντίαρ, που παραδόθηκε στους αστυνομικούς πέντε ώρες μετά την εισβολή του στην κλινική, έχει συνήγορο.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη μετά από 6 χρόνια που προκάλεσε θανάτους σε κλινική. Η κλινική έχει υπάρξει αρκετές φορές στόχος διαδηλώσεων από ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: