29.11.15

Λίγο πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών στην ΕΡΤ...

Σε δεύτερο γύρο, στις αρχές Δεκεμβρίου, η εκλογή των δύο μελών του ΔΣ της ΕΡΤ. Η εκλογική μάχη θα διεξαχθεί ανάμεσα στη Μάχη Νικολάρα και τον...
Γιώργο Μαρινόπουλο για τη θέση του δημοσιογράφου στο ΔΣ και ανάμεσα στον Τέλη Μεταξά και στον Παναγιώτη Καλφαγιάννη στους λοιπούς εργαζομένους. Στη συνέχεια, αναμένεται πως θα έχουν τον λόγο τα δικαστήρια, καθώς είναι βέβαιο πως η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει επί της νομοθετικής πρόβλεψης που απαγορεύει σε συνδικαλιστές να λάβουν θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ.
Στις εκλογές, που έγιναν την προπερασμένη Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σημαντική νίκη. Επί 2.274 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 1.757 (77,76%), με μόλις 10 άκυρα. Στους δημοσιογράφους ήρθε πρώτη η Μάχη Νικολάρα με 373 ψήφους, έχοντας την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμβολή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της. Δεύτερος ήρθε ο Γιώργος Μαρινόπουλος με 295, επίσης ένας από τους αγωνιστές της ΕΡΤ. Τρίτος ήταν ο Θανάσης Γεωργακόπουλος με 152, τέταρτος ο Διονύσης Μποτώνης με 89 και πέμπτος ο Γιώργος Πίκουλας με 78.
Στους υπόλοιπους εργαζομένους ο Τέλης Μεταξάς, εικονολήπτης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, υπερκέρασε με 475 ψήφους τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος συγκέντρωσε 424. Πολύ κοντά, με 417 ψήφους, ο Μανώλης Παπανικήτας, σκηνοθέτης του Αλ. Τσίπρα. Ακολουθούν ο Γιάννης Λευκιμιάτης με 230, ο Σταύρος Παύλου με 213, η Βασιλική Κρεμμύδα με 122, η Αλεξία Κούρτη με 44 και ο Τάσος Σοϊλεμέζης με 24.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: