29.11.15

Στην Ευρώπη υψώνουν φράχτες

Στην Ευρώπη υψώνουν φράχτες και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη... ψυχών
...και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών... 

Ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο ψυχών μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την ηθική νομιμοποίηση των ακραίων φωνών που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ευρώπη. Οι χώρες υψώνουν φράχτες λες και έτσι θα σταματήσουν το κακό και παρά το γεγονός ότι...
οι Τζιχαντιστές του Παρισιού αποδείχτηκε ότι ήταν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες.

Η χώρα μας αποτελεί εν δυνάμει πύλη εισόδου για τους τζιχαντιστές και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι 1. Πως μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, όταν καθημερινώς οι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες από τα Τουρκικά παράλια; 2 . Τα νησιά μας που αποτελούν τους χώρους υποδοχής πως θα αντεπεξέλθουν χωρίς υποδομές και προσωπικό;
Αλλά το τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα μπορέσουν οι ελληνικές αρχές να συλλάβουν έναν τρομοκράτη όταν οι

Ευρωπαϊκές Αρχές στέλνουν απλά κωδικούς για να γίνει η ταυτοποίηση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι την ευθύνη για τη σύλληψη του εκάστοτε επικίνδυνου προσώπου την έχει η χώρα που έχει αποστείλει τον κωδικό που του αναλογεί. Με αυτή τη διαδικασία πέρασαν από την Ελλάδα τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Φυσικά δεν αποκλείεται το γεγονός να έχουν περάσει και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα έχουν αυξηθεί σε πρεσβείες και επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, υπό το φόβο εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Ελλάδα επιθυμεί στην Σύνοδο να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία. Μόνο έτσι οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα εδάφη της γείτονος θα καταγράφονται και αμέσως μετά είτε θα αποφασίζεται η μετεγκατάσταση τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης είτε θα επανα-προωθούνται στις χώρες τους. Η Γερμανία εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας και για τη συνεργασία ΕΕ- Τουρκίας για την αποκλιμάκωση της ροής των προσφύγων και των μεταναστών.

Η προσφυγική κρίση αποδεικνύεται πιο σοβαρή από την οικονομική καθώς οι χώρες πιέζονται από τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία ώστε να μην υποδέχονται παρά ορισμένο αριθμό. Η Άνγκελα Μέρκελ και χθες δέχτηκε πυρ ομαδόν κατά την ομιλία της στη Μπούντεστανγκ για να ακολουθήσει πολιτική κλειστών θυρών. Ο στρατός των Σκοπίων όπως αναφέρει φωτογράφος του Reuters άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα νότια σύνορα με την Ελλάδα. Η Μαρίν Λεπέν πιέζει τον Ολάντ να κλείσει τα σύνορα. Η Ελβετία, η Φινλανδία και δεκάδες άλλες χώρες προειδοποιούν με κλείσιμο των συνόρων , όλοι επικαλούνται την τρομοκρατική απειλή.

Όμως και στην Ελλάδα το κλίμα δεν είναι καλύτερο και αποτυπώνεται στην σύγκρουση του Δημάρχου της Κω με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με τον δεύτερο να υποχρεώνεται να απαντά στον δήμαρχο με δελτίο τύπου στο οποίο τον κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να δεχθεί το Κέντρο Ταυτοποίησης στην Κω.

Η αλήθεια όπως προκύπτει από τους αριθμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες:

874.646 πρόσφυγες έφτασαν το 2015 μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη
3.510 νεκροί.
Το 51% των προσφύγων είναι πολίτες της Συρίας, το 20% του Αφγανιστάν και το 6% του Ιράκ.
Οι μετανάστες σε ποσοστό 62% είναι άνδρες, σε ποσοστό 22% παιδιά και σε ποσοστό 16% γυναίκες.
Περισσότεροι από 2.000.000 πρόσφυγες περιμένουν στα Τουρκικά παράλια για να φτάσουν στην Ελλάδα και από εδώ να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Κεντρική Ευρώπη.
Οι πρόσφυγες φεύγουν από το θάνατο και δεν θα φοβηθούν να πνίγουν μέσα στη θάλασσα δηλώνουν. Εάν υπερισχύσουν οι ακραίες ευρωπαϊκές φωνές και κλείσουν τα σύνορα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν παγιδευμένοι στην Ελλάδα. Επιβάλλεται λύση εδώ και τώρα καθώς η χώρα μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ακόμα και αν πετύχει να διαπραγματευτεί μια ελαστικότητα στη δημοσιονομική προσαρμογή.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: