29.11.15

Η Κύπρος κρατάει το κλειδί για τη συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας...

i-kupros-krataei-to-kleidi-gia-ti-sumfwnia-ee--tourkias

Η στάση της Λευκωσίας στα ανταλλάγματα που ζητεί ως προς την ενταξιακή της πορεία η Τουρκία μπορεί να κρίνει τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Στα ανταλλάγματα που ζητεί η Αγκυρα ώστε να λειτουργήσει ως «φραγμός» στις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη έχει θέσει και...
την αναζωογόνηση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, με το άνοιγμα επιπλέον Κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων και πέντε που μπλοκάρει από το 2009 με βέτο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες μάλιστα σύμφωνα με την FAS δεν αποκλείουν ακόμη και αποτυχία της Συνόδου «λόγω της κυπριακής αντίστασης».

Το Σάββατο είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τους χειρισμούς Αθήνας και Λευκωσίας

Ενώ ο Αλέξης Τσιπρας προσερχόμενος για την Σύνοδο δήλωσε «πεπεισμένος» πως «πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανασχέσει τη ροή των προσφύγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: