20.11.15

Αιματηρό τέλος για 27 άτομα είχε η ομηρία στο Μάλι...


Τουλάχιστον 27 είναι οι νεκροί από την ομηρία των 170 ανθρώπων σε πολυτελές ξενοδοχείο αλυσίδας Radisson στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μάλι, που ξεκίνησε...
στις 7:00 σήμερα το πρωί και διήρκεσε ώρες.

Οι δράστες ήταν ένοπλοι τζιχαντιστές, που έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Μάλι, ο οποίος μίλησε ανώνυμα στο γαλλικό δίκτυο BFM TV, η αστυνομική επιχείρηση για τον αφοπλισμό των ενόπλων έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων.
Video...
Ωστόσο, δίκτυα αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμα κινητικότητα στο ξενοδοχείο και πως δεν αποκλείεται να κρατούνται ακόμα κάποιοι όμηροι, ενώ οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων παραμένουν συγκεχυμένες -με τους Κυανόκρανους τουΟΗΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στους 27.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι υποστηρικτές της αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης «Αλ Μουραμπιτούν» με μήνυμα που ανήρτησαν στο Twitter.

Η Αλ Μουραμπιτούν εδρεύει στο βόρειο τμήμα της χώρας και θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το ξενοδοχείο κατάφεραν να διαφύγουν είκοσι Ινδοί, δώδεκα Γάλλοι, επτά υπήκοοι Αλγερίας, έξι Αμερικανοί, έξι Τούρκοι, τέσσερις Κινέζοι, δύο Γερμανοί και ένας υπήκοος Γουινέας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Rezidor, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η ομηρία στο ξενοδοχείο βρίσκονταν τουλάχιστον 140 πελάτες και 30 υπάλληλοι. Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας εκτιμούσε νωρίτερα, ότι εντός του ξενοδοχείου βρίσκονταν περίπου δέκα ένοπλοι...

tvxs.gr /thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: