2.10.15

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για πιθανολογούμενη εξαπάτηση από την VW...

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για πιθανολογούμενη εξαπάτηση από την Volkswagen
Ο εισαγγελέας του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανολογούμενη εξαπάτηση από την Volkswagen, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της εισαγγελίας στο Reuters.

Η... γαλλική νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών προβλέπει μέχρι και πενταετή κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ για υποθέσεις σοβαρής εξαπάτησης, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Οι γαλλικές αρχές για θέματα προστασίας και εξαπάτησης καταναλωτών έχουν ανοίξει ξεχωριστή έρευνα για το κατά πόσο υπήρξε εξαπάτηση από τη Volkswagen με τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων δίνοντας κυρίως βάρος στο λογισμικό των οχημάτων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που δεν είναι ποινική, αναμένονται τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Η έρευνα στο σκάνδαλο της Volkswagen δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε εκστρατεία κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας ως κλάδου, δήλωσε στο μεταξύ σε συνέδριο στη Μαδρίτη ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μια εις βάθος έρευνα στην Volkswagen είναι προτιμότερη από ένα γρήγορο έλεγχο, είπε ο Γκάμπριελ. Το τίμημα του σκανδάλου δεν θα πρέπει να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι στη Volkswagen, ο αριθμός των οποίων παγκοσμίως ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, είπε ο αντικαγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: