7.10.15

Άστεγη γυναίκα πεθαίνει μέσα σε κατάμεστο McDonald 's...

Άστεγη γυναίκα πεθαίνει μέσα σε κατάμεστο McDonald 's - Mετά από 7 ώρες κατάλαβε κάποιος τι είχε συμβείMετά από 7 ώρες κατάλαβε κάποιος τι είχε συμβεί (ΦΩΤΟ)...
Mία άστεγη μεσήλικη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή σε τραπέζι εστιατορίου McDonald 's στο Kowloon Bay, Χονγκ Κονγκ και παρέμενε νεκρή στο τραπέζι της, ενώ οι πελάτες εναλλάσσονταν χωρίς κανείς να...
πάρει είδηση τι έχει συμβεί. Τελικά κάποιος πελάτης την πλησίασε μία ολόκληρη ημέρα από την επίσκεψη της στο κατάστημα που παραμένει ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο και διαπίστωσε ότι ήταν κρύα και χωρίς τις αισθήσεις της. Η γυναίκα είχε μπεί στο κατάστημα το πρωί της Παρασκευής φορώντας ένα γκρι σακάκι και παντόφλες και μαύρα μεγάλα γυαλιά στο πρόσωπο της και ο θάνατος της έγινε αντιληπτός το πρωί του Σαββάτου.
Αυτή η τραγική είδηση έστρεψε την προσοχή των Μέσων και του κόσμου στο Χόνγκ Κόνγκ και πάλι στους "McRefugees», τους άστεγους που συχνάζουν - και συχνά καταλαμβάνουν – τις θέσεις σε εστιατόρια McDonald 's, επειδή αυτά προσφέρουν ένα 24ωρο καταφύγιο στους φτωχούς της πόλης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω μέιλ το περιστατικό στην Washington Post μέσω e-mail, εκφράζοντας τη θλίψη της για «το ατυχές περιστατικό» ενώ δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητα της γυναίκας.
"Το όλο θέμα είναι συγκλονιστικό," δήλωσε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Paul O'Connor σε συνέντευξη του. "Είναι πραγματικά μία από εκείνες τις τραγικές που συμβαίνουν ακόμη στον κόσμο. Αλλά οι πελάτες του McDonald 's μοιάζουν ατάραχοι, όπως αποδεικνύεται από την φωτογραφία της South China Morning Post που τραβήχτηκε στο κατάμεστο εστιατόριο αμέσως μετά το περιστατικό», λέει.Η McDonald 's από την πλευρά της διαβεβαίωσε επίσης ότι "αμέσως μετά το συμβάν, πραγματοποιήσαμε μια πλήρη απολύμανση του εστιατορίου Ping Shek που παραμένει ανοικτό ως συνήθως".   
  Σημείωσε ακόμη ότι δεν ενοχλεί τους πελάτες της, εκτός κι αν ο ίδιος ο πελάτης ζητήσει βοήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό παρείχε νερό στη γυναίκα όταν εκείνη το ζήτησε. Και αν δεν μπόρεσαν να παρατηρήσουν τον ετοιμοθάνατο άνθρωπο ανάμεσά τους είναι γιατί έχει γίνει ρουτίνα η εικόνα των αστέγων μετά το ηλιοβασίλεμα.   
Ο O'Connor, σημειώνει ότι τα McDonald 's είναι η επιλογή που έχουν οι άνθρωποι αν δεν έχουν πολλά χρήματα». «Θα δείτε  ηλικιωμένους και  εφήβους εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να δείτε τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως οι άστεγοι", λέει. 
Άστεγη γυναίκα πεθαίνει μέσα σε κατάμεστο McDonald 's - Mετά από 7 ώρες κατάλαβε κάποιος τι είχε συμβεί
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: