8.10.15

Ιράκ: Επιβεβαιώνουν οι Κούρδοι επίθεση του ISIS με αέριο μουστάρδας...

Οι αιματολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε Κούρδους μαχητές κατέδειξαν ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση αερίου μουστάρδας σε μία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των κουρδικών δυνάμεων...
τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.
«Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε 35 Κούρδους μαχητές αποκάλυψαν ίχνη του αερίου μουστάρδας» επισήμανε το υπουργείο των Πεσμεργκά, όπως ονομάζονται οι κουρδικές δυνάμεις.
«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον των πόλεων Γκουεΐρ και Μακμούρ, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε 50 περίπου όλμους» σύμφωνα με την ίδια πηγή, που αναφέρθηκε στην επίθεση εναντίον των δύο πόλεων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν (βόρεια).
Σύμφωνα με το υπουργείο των Πεσμεργκά, 37 εκρήξεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την έκλυση μια λευκής σκόνης και ενός μαύρου υγρού. Τριάντα πέντε Κούρδοι μαχητές νόσησαν αφού εισέπνευσαν το αέριο και ορισμένοι εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του εξωτερικού.
Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες που πολεμούν την τζιχαντιστική οργάνωση να προσφέρουν στους πεσμεργκά εξοπλισμό εναντίον των χημικών όπλων, αναφερόμενος στο διεθνή συνασπισμό που διεξάγει εδώ και ένα χρόνο αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: