3.10.15

Αποκαλύψεις στο πρωθυπουργικό Gulfstream...


Ηταν κατά τις 10 το βράδυ (ώρα Νέας Υόρκης, δηλαδή 5 το πρωί στην Αθήνα) όταν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα επιβιβάζονταν στο πρωθυπουργικό Gulfstream για επιστροφή στην Αθήνα ύστερα από μια εβδομάδα παραμονής στην αμερικανική μεγαλούπολη.
 Μαζί τους επιβιβάστηκαν και ο...
υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ο διπλωματικός σύμβουλος Ευ. Καλπαδάκης, οι γραμματείς του Πρωθυπουργού Αλίκη και Δανάη, ο έτερος διπλωματικός του σύμβουλος Τάκης Παυλόπουλος  και δύο αστυνομικοί της φρουράς του Πρωθυπουργού. Από την αποστολή απουσίαζε ο Ν. Παππάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα δύο ημέρες νωρίτερα. Η ώρα ήταν προχωρημένη, όλοι δήλωναν κατάκοποι από την κούραση και έπεσαν για... ύπνο. Αλλωστε τους είπαν ότι αν καταφέρεις και κοιμηθείς στο αεροπλάνο δεν σε πιάνει το τζετ λαγκ!

Εννέα ώρες ταξίδι όμως δεν σημαίνει ότι πέρασαν μόνο με ύπνο. Γιατί κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας ξύπνησε και είχε όρεξη και για κουβέντα και για φαγητό. Του σέρβιραν μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό, η κυρία Μπαζιάνα δεν πήρε τίποτε και συνέχισε τον ύπνο της και η κυρία Γεροβασίλη  πήρε μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ. Εγινε εν πρώτοις μια ανασκόπηση της επίσκεψης Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και των επαφών που είχε και, όπως μου εξιστόρησαν, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο επειδή έθιξε το χρέος όσο και από τη συνάντηση που είχε με ξένους ηγέτες και κυρίως με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

πηγη "ΒΗΜΑτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: