5.10.15

Στο Eurogroup ο Ευκλείδης, με τον κατάλογο ανά χείρας...

Σήμερα η απόφαση για την εκταμίευση...
Επιστροφή στα Eurogroup για την Ελλάδα. Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα παρουσιάσει σήμερα λίστα 48 μέτρων με ορίζοντα υλοποίησης τη 15 Οκτωβρίου προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για την πρώτη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Η λίστα αφορά...
μέτρα που εκκρεμούσαν από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Στο επίκεντρο είναι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, οριστικοποίηση της ιδιωτικοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων, επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων». Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τα προαπαιτούμενα μέτρα 

Από ελληνικής πλευράς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να διεκδικήσει την άμεση καταβολή της δόσης των 2 δισ. ευρώ στη βάση ότι ήδη υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι εφαρμοστικές του μνημονίου.  

Θα ακολουθήσει δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων δράσεων, για την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους τέσσερις θεσμούς. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει συνδεθεί από τους δανειστές με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Οκτωβρίου, θα ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: