4.10.15

Στη Λέσβο ο καγκελάριος της Αυστρίας...

Το νησί της Λέσβου θα επισκεφθεί την ερχόμενη βδομάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, αλλάζοντας το πρόγραμμα της...
προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο καγκελάριος της Αυστρίας θέλει να σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στο νησί, το οποίο έχει κατακλυστεί από πρόσφυγες, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό.

Η καγκελαρία της Αυστρίας ανακοίνωσε την Κυριακή την αλλαγή του προγράμματος, καθώς ο κ. Φάιμαν θέλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα «Hotspots».

Η επίσκεψη του Αυστριακού καγκελάριου στη Λέσβο πραγματοποιείται σε στενό συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμφωνήθηκε κατά τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον κ. Φάιμαν και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: