7.10.15

Αρχαιολόγοι κατά Περιστέρη για Αμφίπολη...

Την αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Κατερίνας Περιστέρη για το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη, με τις οποίες το συνέδεσε με τον Ηφαιστίωνα. «Σταματήστε τις διατυπώσεις θεωριών χωρίς αποδείξεις. Εκθέτουν όλη την... Αρχαιολογική υπηρεσία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

 
«Ο θόρυβος που ξέσπασε πάλι γύρω από την ανασκαφή στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, και την εικαζόμενη συσχέτιση του ευρήματος με τον Ηφαιστίωνα, δικαιώνει για ακόμη μια φορά την έγκαιρη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ιδιοτελή επικοινωνιακή εκμετάλλευση της έρευνας ενός σπουδαίου μνημείου», αναφέρει ο ΣΕΑ. 

 
Αποδείξεις για τη σχέση Αμφίπολης - Ηφαιστίωνα ζητά το υπουργείο από την Περιστέρη
«Η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς, χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της. Καλούμε κάθε θεσμικά υπεύθυνο να επιβάλει την τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας και τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: