4.10.15

Μπηχτές και αμηχανία, ανάμεσα σε Βούτση – Κωνσταντοπούλου...

zoiΟι ατάκες κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο νέος πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, παρέλαβε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια τυπική κι αμήχανη τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Η χειραψία των δύο πολιτικών ήταν παγωμένη, ενώ η κυρια Κωνσταντοπούλου φρόντισε να...

υπενθυμίσει ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες διαλεύκανσης σκανδάλων, διεκδίκησης γερμανικών οφειλών και αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, όχι όμως στην σύναψη μνημονίων και δανειακών συμβάσεων που καταδικάζουν την κοινωνία.

Στο τέλος κοίταξε προς το μέρος του Boυτση, λέγοντας, πως, «θα μας κρίνει όλους η ιστορία».

Ετοιμόλογος όμως ο Βούτσης, της υπενθύμισε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες τους έχει κρίνει ο λαός τρεις φορές. «Μας έχει κρίνει και μας έχει επιβραβεύσει ή καταδικάσει ως κόμματα, προσωπικότητες και πολιτικές»

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «αποτελεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια. Δεν παρέδωσα τα κλειδιά και την σφραγίδα στους δανειστές».
Παράλληλα έδωσε στο νέο πρόεδρο μία σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλες τις επιτροπές της οποίες είχε υπό την εποπτεία της όλο αυτό το διάστημα. 
Κλείνοντας στην προσφώνησή της προς τον κ. Βούτση, τόνισε ότι «η λεγόμενη συνέχεια του κράτους πρέπει να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Στην δική του προσφώνηση ο  Βούτσης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εντολή να διαπραγματευτεί το χρέος και θα λάβει υπ' όψη της όλα όσα έχουν γίνει από τις επιτροπές. Όλα έχουν καταγραφεί, θα κριθούμε από τον λαό και την Ιστορία»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: