7.10.15

Χαμός στα Αυστριακά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα - Φάιμαν...

Ευρύτατη δημοσιότητα στον Τύπο της Αυστρίας έλαβε η χθεσινή επίσκεψη του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο για το προσφυγικό.

Όπως...
αναφέρει η Kronen Zeitung, για τον Φάιμαν, «η επίσκεψη στον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί μήνυμα αλληλεγγύης, για την διοικητική, οικονομική και οργανωτική στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα και που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην ενημέρωση που έγινε στον καγκελάριο για τις επικρατούσες συνθήκες και στις ανάγκες σε υποδομές, σημειώνοντας ότι η εικόνα που αποκόμισε ο απεσταλμένος της, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της γερμανικής Bild για δήθεν απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί πριν την επίσκεψη των Φάιμαν και Τσίπρα.

Η εφημερίδα Oesterreich Zeitung αντιπαραθέτει δηλώσεις προς αυτήν, του δημοσιογράφου της Bild για υποτιθέμενη απομάκρυνση 7.377 προσφύγων πριν την επίσκεψη, και τη σχετική διάψευση της καγκελαρίας - η οποία επικαλείται δηλώσεις του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν «αποκυήματα φαντασίας» και οι οποίοι θα ήταν τελικά αντιπαραγωγικοί αν αλήθευαν, καθώς η Ελλάδα θέλει την υποστήριξη της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Die Presse, προβάλλει το μήνυμα που μετέφερε στον Αυστριακό καγκελάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι «οι πρόσφυγες είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», στο οποίο συμφώνησε και ο Βέρνερ Φάιμαν.

Η Der Standard, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο καγκελάριος μετέβη στη Λέσβο για να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα των συνθηκών που επικρατούν και να συζητήσει την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δίνοντας διαβεβαιώσεις για τη στήριξη της Αυστρίας στη δημιουργία και λειτουργία των λεγόμενων Hotspots. Παράλληλα παραθέτει συνομιλία του απεσταλμένου της με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ως προς τις εξελίξεις στις προσφυγικές ροές ενόψει του χειμώνα.

Αναλυτική παρουσίαση της επικρατούσας κατάστασης, γίνεται στο σχετικό δημοσίευμα της Wiener Zeitung, με αναφορές στις επισκέψεις του Αυστριακού καγκελάριου και του Έλληνα πρωθυπουργού σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στα σημεία καταγραφής που θα διαμορφωθούν πλέον σε Hotspots, με τη συνδρομή και 100 ειδικών από την Αυστρία.

Η Kurier, έχοντας αναλυτική ανταπόκριση του απεσταλμένου της στη Λέσβο, προβάλλει δήλωση στην εφημερίδα του Έλληνα πρωθυπουργού για την ικανοποίησή του από την επίσκεψη του κ. Φάιμαν, «στον οποίο παρουσιάζουμε όλη την αλήθεια και ο ίδιος θα δει ότι χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια» - όπως επίσης και δήλωση του καγκελάριου, πως «βλέποντας αυτά, σκέπτομαι τους εθνικιστές που θέλουν να υψώσουν φράχτες, οι οποίοι θα κατέστρεφαν την Ευρώπη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: