6.10.15

Μάγδα Φύσσα: «Τίποτα δεν γίνεται χωρίς εντολή Μιχαλολιάκου»...


-Γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο Ρουπακιάς.
-Υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα σε Πατέλη και Λαγό.
-Ζήτησε να διακοπεί η δίκη για μερικά λεπτά, γιατί δεν αισθάνεται καλά.

Λεπτο προς λεπτό η κατάθεση της μάνας του Παύλου Φύσσα...


Απορρίφθηκε το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για τοποθέτηση προτζέκτορα στην αίθουσα...

Υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα σε Πατέλη και Λαγό, επιβεβαίωσε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στη διάρκεια κατάθεσής της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το πρωί της Τρίτης. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς εντολή Μιχαλολιάκου, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής τον Ρουπακιά.
 Συνεχίζονται οι απειλές κατά της...
οικογένειας και των φίλων του αντιφασίστα μουσικού, ανέφερε.
Ο Λαγός έδωσε εντολή

Η Μάγδα Φύσσα στο πρώτο σκέλος της φορτισμένης συναισθηματικά κατάθεσής της αποκαλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ρουπακιά δολοφόνο, αποφεύγοντας να προφέρει το όνομά του. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μίλησε για το μίσος που καλλιεργείται στους χρυσαυγίτες για το διαφορετικό, την κάθετη δομή της οργάνωσης, πεπεισμένη ότι δεν κουνιούνται αν δεν πάρουν άνωθεν εντολή. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλληλουχία τηλεφωνημάτων το μοιραίο βράδυ, επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία έφτασε μέχρι τον Γιάννη Λαγό και εν τέλει τον Νίκο Μιχαλολιάκο.


Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της Αστυνομίας, που τη νύχτα της δολοφονίας, έμεινε απαθής.


Λεπτό προς λεπτό η κατάθεση της κυρίας Μάγδας Φύσσα, από το thepressproject:


Διακοπή για 10 λεπτά

Η Μάγδα Φύσσα ζήτησε να διακοπεί η δίκη για λίγο γιατί δεν αισθάνεται καλά. 
10:36
Πολ. Αγωγή: Ο τρόπος δράσης στη δολοφονία ξέρετε αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις;

 Μ. Φύσσα:  Ξέρω ναι. Του ΠΑΜΕ. Έχω διαβάσει για το συνεργείο στην Ηλιούπολη. Φτάνουν με μηχανές, χτυπάνε, σπάνε, τα παιδιά που έκαναν δωρεάν μαθήματα τότε εκεί κρύφτηκαν. Υπάρχουν τα χτυπήματα, τα συνθήματα «Χρόνος τέλος». Υπάρχει κάποιος που τους λέει πότε τελειώνει ο χρόνος επίθεσης.

10:35
Πολ. Αγωγή:  Γνωρίζετε για άλλες επιθέσεις τους;

Μ. Φύσσα: Γνωρίζω ότι τον Σεπτέμβρη είχε γίνει επίθεση στο ΠΑΜΕ, Από τύχη δεν υπήρχε δολοφονημένος, όπως στο Μελιγαλά. Αφού υπάρχει ανοχή, δεν πιάστηκε κανείς

10:33
Πολ. Αγωγή:  Αναφέρατε μια σειρά τηλεφωνημάτων. Μπορείτε να μας πείτε πόσο διήρκησε;

Μ. Φύσσα: Περίπου 15 λεπτά, από αυτό συμπεραίνω την ιεραρχία και την πειθαρχία που έχουν.

10:34
Πολ. Αγωγή: Εκτός από τα τρια άτομα που ήταν μέσα στην καφετέρια, κατηγορείτε άλλα 14 άτομα για απλή συνέργεια. Πώς προκύπτει η ενοχή τους;

 Μ. Φύσσα:  Από τα τηλεφωνήματ στα οποία ο ένας καλούσε τον άλλο.


Πρόεδρος: Τα τηλεφωνήματα είναι επαρκές στοιχείο; Μπορεί να δέχτηκε κάποιος 50 τηλεφωνήματα.


Πολ. Αγωγή: Υπάρχει κάποιο κενό στα τηλέφωνα;


Μ. Φύσσα: Ναι από τις 23:50 τα τηλεφωνήματα σταματάνε μέχρι τις 00:10. Σταματάνε, που σημαίνει ότι είναι εκεί όλοι.Γίνεται η δολοφονία, συλαμβάνεται ο Ρουπακιάς και από τους υπόλοιπους δεν πιάσαν κανέναν από τα 50 άτομα. Από τις 00:19 τα τηλέφωνα ξεκινάνε ξανά και λένε «Που είσαι, κρύφτηκες κλπ»

10:29
Πολ. Αγωγή:  Εκείνο το βράδυ που τηλεφωνήθηκε με φίλους του, ποιός ήταν ο σκοπός της επικοινωνίας;

Μ. Φύσσα: Για να έρθουν να δουν τον αγώνα στο μαγαζί. Ήταν σύνηθες φαινόμενο να ξεκινούν 2 άτομα και να μαζεύονται 10 στη συνέχεια

10:29
Πολ. Αγωγή: Θα ήθελα να εξηγήσετε στο δικαστήριο πώς και πότε συννενοήθηκε ο Παύλος ώστε να μαζευτεί η παρέα να δει το ποδόσφαιρο. Είχε συννενοηθεί πριν ότι θα συναντηθούν και με τους υπόλοιπους κάπου ή προέκυψε;

Μ. Φύσσα:  Δεν το γνωρίζω αυτό ακριβώς. Αλλά θα μπορούσε ανα πάσα στιγμή να μαζεύτηκαν, γνωρίζοντας τον Παύλο.Μπορεί να χτύπησε το τηλέφωνο και να τους είπε ελάτε.

10:27
Πολ. Αγωγή:  Πιστεύετε ότι τα τραγούδια του θα μπορούσαν να ενοχλήσουν κάποιον;

Μ. Φύσσα: Ναι βέβαια, με τα τραγούδια του αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά, προσπαθούσαν  να παρακινήσουν τον κόσμο. Ενοχλούσε τη Χ.Α.

10:26
Πολ. Αγωγή: Είχε δώσει κάποιες συναυλίες. Αυτό τον καθιστούσε αναγνωρίσιμο; Τον ήξεραν πολλοί;

Μ. Φύσσα: Ναι τον ήξεραν. Ήταν αναγνωρίσιμος και όχι μόνο από τη μουσική του. Από το φιλανθρωπικό έργο και τις δράσεις του.

10:25
Πολ. Αγωγή:  Πείτε μας λίγα λόγια για τον Παύλο

Μ. Φύσσα: Ήταν ένας αξιόλογος έφηβος με ιδανικά. Πέρα από τα τραγούδια του, που έβγαζε όλες του τις ανησυχίες και είχε άλλες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια βοηθούσε τους άστεγους μαζί με ομάδα ανθρώπων, ό,τι μπορούσε έκανε. Ήταν ελεύθερο πνεύμα με πολύ όμορφες ιδέες και ιδανικά, αυτό ήταν το «όπλο» του

10:23
Διαμαρτύρεται η υπεράσπιση επειδή ο Ρουπακιάς αποκαλείται δολοφόνος. Η διαδικασία συνεχίζεται.
10:23
Πολ. Αγωγή: Ανέλαβε κάποιος την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του γιου σας;

Μ. Φύσσα: Ναι. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

10:22
Πολ. Αγωγή:  Μετά τη δολοφονία, εμφανίστηκαν και άλλα άτομα για να οικοιοποιθούν το πεντάλεπτο δημοσιότητας;

Μ. Φύσσα: Πάρα πολλοί, μιλούσαν στα ΜΜΕ σαν να ήταν φίλοι του. Ο «Θανάσιμος» λέει ότι ήταν φίλος του Παύλου και λίγες μέρες μετά έδωσε συνέντευξη. Οι φίλοι του Παύλου είναι εδώ, δεν είναι όποιοι λένε πως ήταν φίλοι του

10:20
Πολ. Αγωγή: Οι μαρτυρες έχουν απειληθεί;

Μ. Φύσσα: Ναι. Δυο φίλοι του έχουν ξυλοφορτωθεί και πήγαν στο Κρατικό. Την ημέρα που ξεκίνησε το δικαστήριο. Χτυπήσαν τα παιδιά πολύ άσχημα. Εμφανίστηκαν με μηχανές εδώ και τους ρώτησαν «Που πάτε;» Είπαν «στο δικαστήριο». Παίρνουμε συνέχεια απειλητικά μηνύματα. Και οι δικηγόροι και όλοι. 

10:18
Πολ. Αγωγή:  Μετά τη δολοφονία, έχετε δεχθεί απειλέ ή προσβολές από το μόρφωμα των χρυσαυγιτών;

Μ. Φύσσα: Βεβαίως, συνέχισαν. Δεν ήταν 50 μέρες που πέρασε ένα ολόκληρο τάγμα εφόδου που βεβήλωσαν το μνημίο του γιού μου και ανάγκαζαν τους μαγαζάτορες να δέχονται τα έντυπα τους. Πέρασαν κάτω από το σπίτι μας μηχανές με τα χαρακτηριστικά τους θέλοντας να δείξουν ότι δεν φοβούνται. Εμφανίζοντα μπροστά στους φίλους του Παύλου, έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα όλοι, ακόμα και οι δικηγόροι

10:16
Πολ. Αγωγή: Αν σας είπε ο κ. Παναγιώτης. Μπροστά από το γιο σας όταν ήταν ημιθανής πέρασε κάποιος και είπε κάτι στη Χρύσα;

Μ. Φύσσα: Ναι μου το είπε η Χρύσα. Περνάει ένας και της λέει «Με τον πούστη σου που έφερες στο μαγαζί». Όταν πέρασαν οι μέρες η Χρύσα τον αναγνώρισε στα επεισόδια στο Μεσολόγγι που έκαναν οι χρυσαυγίτες. Που σημαίνει ότι είναι χρυσαυγίτης. 

10:14
Πολ. Αγωγή:  Τι ακριβώς είπε η Χρύσα σε αστυνομικούς;

Μ. Φύσσα: Βρίσκεται ένας αστυνομικός εκεί και τον είχε ρωτήσει η Χρύσα «γιατί δεν ήσουν εκεί όταν σε τράβαγα και σε παρακαλάγα». Της απάντησε ότι είχε κάνει λάθος και δεν ήταν εκείνος. 

10:13
Πολ. Αγωγή: Γιατι ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει; Προσπάθησε;

Μ. Φύσσα: Ο Παύλος δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει. Για αρκετούς λόγους. Πρώτον, ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Δεύτερον πίσω του έχει τα κορίτσια. Δε θα μπορούσε να τα αφήσει να τους γίνει επίθεση.

10:12
Πολ. Αγωγή:  Απο αυτά που γνωρίζετε  εσείς, οι χρυσαυγίτες λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση;

Μ. Φύσσα: Υπάρχει στρατιωτική εκπαίδευση και αυτό προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας. Εκπαιδεύονται με αυστηρούς και στρατιωτικούς κανόνες

10:11
Πολ. Αγωγή: Το κινητό ποιού κυρίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δολοφόνου;


Μ. Φύσσα: Του Καζαντζόγλου. Είναι στο 5μελές της οργάνωσης της Νίκαιας.
10:10
Πολ. Αγωγή:  Τα τηλεφωνήματα αυτά γίνονται με σειρά ιεραρχίας;

Μ. Φύσσα: Ναι, με βάση την ιεραρχία που σας ανέφερα πριν. Πάει με βάση την ιεραρχία

10:10
Πολ. Αγωγή: Ας πάμε στο Κοράλι. Τα τηλεφωνήματα τα οποία γίνονται, σε ποιόν γίνεται;

Μ. Φύσσα: Ο Καζαντζόγλου στον Πυρηνάρχη και ο Πυρηνάρχης στον Λαγό. Γίνεται καταιγισμός τηλεφωνημάτων σε διάφορα μέλη. Φτάνουμε στον Πατέλη να στέλνει το sms. Είναι τόσο οργανωμένοι που σε ένα τέταρτο συγκεντρώνεται ολόκληρο τάγμα.

10:08
Πολ. Αγωγή: Υπάρχουν άλλα ντοκουμέντα στα οποία φαίνεται ο Ρουπακιάς είναι χρυσαυγίτης;

Μ. Φύσσα: Υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι παντού δίπλα με Λαγό και άλλα στελέχη

10:08
Πολ. Αγωγή: Έχετε ακούσει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο του κατηγορούμενου Αποστόλου;

Μ. Φύσσα: Ο Αποστόλου συνομιλεί με μια κυρία η οποία βλέπει τη δολοφονία στην τηλεόραση και του αναλύει. Του περιγράφει το περιστατικό. Αυτή τον ρωτάει αν ισχύει ότι είναι επαγγελματικό το χτύπημα και εκείνος του απαντά ότι «Έτσι γίνεται η εκπαίδευση».Της λεει: «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει από το σπίτι, όπλα, μαχαίρια, πιστόλια, αυτοκόλλητα του Χίτλερ. Αλλά μη μου πετάξει τις μπλούζες». Αναφέρεται στο δολοφόνο και λέει ότι ο Ρουπακιάς πληρώνεται και παίρνει 600 ευρώ. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία ότι ο Ρουπακιάς είναι γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και όχι ένας περαστικός όπως θέλουν να τον δείξουν.

10:04
Πρόεδρος: Το λέτε συμπερασματικά;

Μ. Φύσσα: Παρακολουθώ εδώ και δύο χρόνια τι γίνεται με τη Χ.Α. τίποτα δεν γίνεται χωρίς εντολή από πάνω. Έχω ενημερωθεί από τη δικογραφία ως προς αυτό που σας λέω. Δεν είναι μόνοι τους.

10:03
Πολ. Αγωγή: Ο Λαγός από που πήρε εντολή;

Μ. Φύσσα: Παίρνουν εντολή απο τον αρχηγό τους, προκύπτει από την ιεραρχία, τίποτα δεν γίνεται χωρίς εντολή Μιχαλολιάκου

10:02
Πολ. Αγωγή: Έχει περιέλθει σε γνώση σας ένα βίντεο που φαίνεται η δράση του τάγματος Νικαίας;

Μ. Φύσσα: Ναι το γνωρίζω.


Πρόεδρος: Τι ξέρετε γι αυτό;


Πολ. Αγωγή: Τι είδατε στο βίντεο σχετικά με τη μεθοδολογία των Ταγμάτων εφόδου;


Μ. Φύσσα: Είδα τον Πατέλη να δίνει εντολές στα μέλη του, σε ένα γραφείο της οργάνωσης. Δίνει οδηγίες για μια επίθεση. Και λέει: «Μόνο αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν όχι δεν το κάνω. Είμαστε η Χρυσή Αυγή, ότι μας λένε κάνουμε». Στη συνέχεια τους λέει, «αν το πάρω, ότι κινείται σφάζεται». Μου θυμίζει τη δολοφονία του γιου μου. Μετά από εντολή.

9:58
Πολ. Αγωγή: Γνωρίζεται αν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ Πατέλη με κάποιον βουλευτή;

Μ. Φύσσα: Υπάρχει επικοινωνία Πατέλη - Λαγού, προκύπτει από τη δικογραφίας

9:57
Πολ. Αγωγή: Γνωρίζετε αν ο Ρουπακιάς, όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τα παιδιά αν αστειευόταν μαζί τους;

Μ. Φύσσα: Ναι τους έλεγε «τι θέλετε εδώ εσείς;» Και τα παιδιά του είπαν ότι έγινε ένα επεισόδιο στην Τσαλδάρη με τη Χρυσή Αυγή. Αυτός τους είπε «Δεν πιστεύω να με περάσατε κι εμένα για χρυσαυγίτη». Αυτά ήταν τα αστειάκια. Ο χώρος του φαινόταν οικείος. Τα παιδιά τον πέρασαν για υπάλληλο.

9:55
Πρόεδρος: Ποιός σας τα είπε αυτά

Μ. Φύσσα: Η αστυνομία δεν έπιασε κανέναν από τα τάγματα εφόδου, ενώ ήταν εκεί ήδη πέντε μηχανές, δηλαδή δέκα αστυνομικοί. Όταν έπιασαν τα παιδιά, τα έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο με τον Ρουπακιά, που καθόταν εκεί με την άνεση του. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν τον δολοφόνο, από την άνεση που είχε συμπαιρένουν ότι είναι υπάλληλος. Κάποια στιγμή μαθαίνουν τα παιδιλα ότι ο Παύλος υπέκυψε και αρχίζουν να οδύρονται και να χτυπιούνται. Ο Ρουπακιάς φοβήθηκε και είπε να τον μεταφέρουν. Ένας αστυνομικός τον έβαλε μόνο του στον τρίτο σε ένα γραφείο.

9:54
Πολ. Αγωγή: Γνωρίζετε αν ο Ρουπακιάς είπε κάτι στους αστυνομικούς τη στιγμή που τον συνέλαβαν;

Μ. Φύσσα: Από τον αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά έμαθα ότι ήδη ο δολοφόνος είχε μπει στο αυτοκίνητό του. Τον συνέλαβε του πέρασε χειροπέδες και τον έβαλε στο περιπολικό μαζί με το μαχαίρι. Μέσα στο αυτοκίνητο τους είπε: «Εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι». Τον ρώτησαν «Τι εννοείς, είσαι αστυνομικός;» Τους απαντάει, «Όχι της Χρυσής Αυγής είμαι». Ένας αστυνομικός διαμαρτυρύθηκε, λέγοντάς του ότι εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτά. Στη συνέχεια τον έβαλαν στο κρατητήριο με την άνεσή του.

9:50
Απορρίπτεται το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής
Απορρίπτεται το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για τοποθέτηση προτζέκτορα στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια κατάθεσης των μαρτύρων

Δειτε live streaming, ΕΔΩ



Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν συγκεντρωθεί όπως κάθε φορά μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, ζητώντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής..



πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: