5.10.15

Με άγνωστο «Χ» την ημερομηνία των εκλογών...


Μετά τις γκρίνιες και τις αστοχίες, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας από τη Δευτέρα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση για να καθορίσει την ημερομηνία και τους όρους διεξαγωγής των εκλογών.

Στην Επιτροπή θα συμμετάσχουν και οι...
εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων μετά την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, ενώ οι τρεις υποψήφιοι θα έχουν το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κρίσιμο ζήτημα είναι επίσης ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και, τέλος, το αντίτιμο συμμετοχής, που στις εκλογές του 2009 ήταν συμβολικό.

Διχογνωμία για την ημερομηνία της εκλογής προέδρου

Οι υποψήφιοι πρόεδροι αναμένουν την απόφαση της ΚΕΦΕ ωστόσο έχουν τοποθετηθεί σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη 15η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία εμφανίζεται να συμφωνεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
Η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, προτείνει την 1η Νοεμβρίου.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές, δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξουν κάτι που άλλωστε δεν αναμένεται να γίνει δημόσια αλλά παρασκηνιακά την ίδια ώρα που εντείνεται η κόντρα ανάμεσα στα μπλοκ των καραμανλικών και των σαμαρικών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει την υποστήριξη ισχυρής ομάδας βουλευτών αλλά και των μισών μελών της Πολιτικής Επιτροπής και προβάλλει ως η συνείδηση της παράταξης και εγγυητής της ενιαίας πορείας την επόμενη μέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη «επιλογή στασιμότητας», εκτιμά ότι οι δύο πρώτες θέσεις θα κριθούν στη σύγκριση των προσώπων και γι' αυτό έχει επιλέξει την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με τον υπηρεσιακό πρόεδρο του κόμματος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, αποφεύγει τις προσωπικές αναφορές και στη δήλωση που έκανε καταθέτοντας την υποψηφιότητά του τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν βιώνει απλά μια κρίση, αλλά παρακμή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που κατέθεσε υποψηφιότητα στο και πέντε, δεν έλαβε τη στήριξη που περίμενε από τα στελέχη της διακυβέρνησης Σαμαρά και σε συνδυασμό με την αποστασιοποίηση του Μάκη Βορίδη, φαίνεται να τρέχει και να μη φτάνει... 

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: