6.10.15

Έρχονται εφόδοι σε επιχειρήσεις...

«Στη Γερμανία ξημερώματα 60 εφοριακοί και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για έλεγχο φοροδιαφυγής... Τέτοιες σκηνές θα έχουμε και στην Ελλάδα»...
Μπαράζ φορολογικών ελέγχων...
, ακόμα και μεταμεσονύκτιων, στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία, προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Στη Γερμανία ξημερώματα 60 εφοριακοί και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για έλεγχο φοροδιαφυγής... Τέτοιες σκηνές θα έχουμε και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει πολιτική που δεν είναι στο ιδεολογικό της DNA» υποστήριξε ακόμη

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι πολιτική αναγκαιότητα, ο ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι πολιτική μας επιλογή είναι πολιτική αναγκαιότητα, δεν χαιρόμαστε για την πολιτική αυτή...» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. Όπως ανέφερε πάντως, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της συμφωνίας πριν το χρονοδιάγραμμα.

Ανακοίνωσε επίσης εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους, με την κυβέρνηση όπως είπε, να στοχεύει στη μεγάλη φοροδιαφυγή με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. «Βάζουμε τέλος στην ελεγκτική απαξίωση υποθέσεων όπως τη λίστα Λαγκάρντ» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Μέσα στο 2016 θα σταματήσουν οι συναλλαγές του κοινού με την εφορία. Θα αξιοποιήσουμε τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα με κίνητρα στον πολίτη φορολογικά, κληρώσεις κλπ, με κίνητρα στις επιχειρήσεις, με αλλαγή νοοτροπίας τόσο στον πολίτη όσο και στην τράπεζα» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για δίκαιη φορολογία, έχουν ξεχαστεί μέτρα όπως ο νόμος του 2010 για τα ΜΜΕ, ο οποίος αναβαλλόταν για ένα χρόνο το ξεχάσατε;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε επίσης ότι δίνεται η τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν τα χρήματα τους όσοι τα έχουν στο εξωτερικό.

Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για περιστατικά επιθέσεων στα συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ όπως αυτό που συνέβη τελευταία σε πανηγύρι στη Φλώρινα. Αυτά τελειώσανε, είπε, δεν θα ανεχθούμε καταστάσεις.Θα ζητήσω, από τους συναρμόδιους υπουργούς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Όχι σε κοινωνική πολιτική που θα επιβάλλεται με τα ΜΑΤ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: