6.10.15

Σταϊκούρας ψηφίζει Μεϊμαράκη...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣΘέση στην εσωκομματική μάχη για την αρχηγία του κόμματος παίρνει ο Σταϊκούρας.
Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και... σημειώνει ότι: «Τιμώ και εκτιμώ και τους τέσσερις υποψηφίους και, προφανώς, σέβομαι απολύτως το δικαίωμα επιλογής που έχει το κάθε μέλος ή φίλος που θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Σε ότι με αφορά, ως μέλος και Βουλευτής, απορρίπτοντας το ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», και σταθμίζοντας τις ανάγκες της χώρας και του Κόμματος, τους αντικειμενικούς περιορισμούς και τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, προκρίνω την υποψηφιότητα του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Εκτιμώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης παρέχει εγγύηση ότι η Νέα Δημοκρατία, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, σε συνθήκες δημοκρατικής ενότητας, συνθετικής πολυσυλλεκτικότητας και αποτελεσματικότητας, θα προχωρήσει άμεσα, ταχύτατα και συντεταγμένα, στα εξής:

1ον. Στην ενιαία και αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντός Βουλής και εκτός αυτής, στην κρίσιμη περίοδο που ήδη βρισκόμαστε και θα ακολουθήσει.

2ον. Στη θεσμική, δομική και λειτουργική διεύρυνση και εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας και στο πραγματικό άνοιγμα του Κόμματος στην έκφραση νέων ρευμάτων ιδεών, σκέψεων και κοινωνικών δυνάμεων. Αυτά αποτελούν αναγκαία συνθήκη για δημιουργική ένταξη νέου ανθρώπινου δυναμικού και για ίσες ευκαιρίες στη διαδικασία αξιοκρατικής στελέχωσης του Κόμματος.

3ον. Στην ποιοτική και αποτελεσματική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία του Κόμματος ώστε, σε βραχύ χρονικό διάστημα, με δεδομένη τη ρευστότητα, να είναι ακόμη πιο έτοιμο για κάθε ενδεχόμενη πολιτική εξέλιξη.

4ον. Στον «εφοδιασμό» της Ελληνικής κοινωνίας με νέο συλλογικό όραμα, σύγχρονο σύστημα αξιών, στρατηγικό πολιτικό σχέδιο, πρόγραμμα και κουλτούρα συνεννόησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: