5.10.15

Τρεις γαλάζιοι «αρχηγοί» κόντρα στον Τσίπρα στη Βουλή...


Ο νέος πόλεμος των 4 στη ΝΔ, τα συντροφικά μαχαιρώματα και τα... wikileaks...
Ηγετική πρόβα για τρεις κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, νέος γύρος πολέμου για το πότε θα στηθούν οι προεδρικές κάλπες και ευγενή, παρασκηνιακά, συντροφικά μαχαιρώματα με την επιστράτευση ακόμη και των....wikileaks: Ο...
γαλάζιος εμφύλιος μπαίνει, στην επόμενη φάση του με οιωνούς νέων συρράξεων και με τους 4 υποψηφίους προέδρους να παίρνουν θέσεις και να οριοθετούν στρατόπεδα σε προσκήνιο και παρασκήνιο.


Στο, πλέον θυελλώδες, παρασκήνιο όλοι χτυπούν όλους κάτω από τη μέση. Στο διαδίκτυο πλασάρονται εντέχνως φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε χαλαρές στιγμές με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, στα πέριξ της Συγγρού και της Βουλής διακινείται σταθερά ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης είναι υποψήφιος - «λαγός» με αποστολή να κόψει ψήφους Τζιτζικώστα, ενώ, επίσης διαδικτυακά, ανασύρθηκαν ακόμη και έγγραφα των... wikileaks που φέρονται να εμφανίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως υπονομευτή του Καραμανλή, που έδινε πληροφορίες στους αμερικανούς για τη σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τον Πούτιν.

Σ΄αυτή τη συντροφική ατμόσφαιρα συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να συζητήσει την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου, καθώς επίσης και την διαδικασία εγγραφής νέων μελών.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, παρά τις δημόσιες δηλώσεις πολιτικής αβρότητας, πιέζει για κάλπες-εξπρές και εκλογή προέδρου ακόμη και στα μέσα Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταθέσει πρόταση να γίνει η εκλογή στις 15 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να γίνουν γνωστές οι πολιτικές θέσεις των υποψηφίων και οι Απόστολος Τζιτζικώστας και 'Αδωνις Γεωργιάδης κινούνται κάπου ανάμεσα, δείχνοντας πάντως Νοέμβρη.

Ανοιχτές παραμένουν και οι διαφωνίες για το ποιοί και πώς θα έχουν δικαίωμα ψήφου, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επιμένει και πάλι σε πιο «στενό» εκλογικό σώμα και ορισμένους εκ των υποστηρικτών του να εισηγούνται ακόμη και επιβολή παράβολου 50 ευρώ για όσους θα θελήσουν να εγγραφούν μέλη της ΝΔ και να ψηφίσουν την ίδια την ημέρα εκλογής. Η εν λόγω προοπτική βρίσκει σφόδρα αντίθετους τους άλλους υποψηφίους, που έχουν πιο περιορισμένη πρόσβαση στον παγιωμένο κομματικό μηχανισμό και ποντάρουν στη διεύρυνση της εκλογικής βάσης, επικαλούμενοι και το καταστατικό της ΝΔ.

Παραπλεύρως της μάχης των διαρροών και του... παράβολου, πάντως, δημοσίως επιχειρείται να περάσει εικόνα συντροφικού και πολιτικού πολιτισμού, μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν στην κούρσα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. 'Ετσι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρότεινε σήμερα να κληθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο - μη βουλευτής - Απόστολος Τζιτζικώστας εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ σε σύσκεψη με τους δύο συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη και 'Αδωνι Γεωργιάδη συζητήθηκαν ρόλοι και πεδία ευθύνης κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και 'Αδωνις Γεωργιάδης θα είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ στην συζήτηση των προγραμματικών, όπερ από κοινού με τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα σηκώσουν και το κύριο βάρος της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς. Και θεωρείται, δεδομένο, πως και οι τρεις δεν θα χάσουν την ευκαιρία για αρχηγικές προεκλογικές εμφανίσεις με σκληρούς αντιπολιτευτικούς τόνους προς την κυβέρνηση.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: